Du er her

4 av 10 på topp fra retail

Årets Unge Ledere 2018 er kåret under Assessits årlige lederkonferanse. Fire av 10 på topp kommer fra retail. Stine Trygg-Hauger (36), adm.dir. Clas Ohlson AS, kom på sølvplass.
Av Redaksjonen
Publisert 07.02.2019 07:54

Dette er 10. gang Assessit kårer Årets Unge Ledere, opplyser daglig leder Trond Myhrvold: – Det som kjennetegner toppen av listen, er at de klarer å ha gode relasjoner til sine medarbeidere, gir nødvendig lederstøtte og samtidig handlingsrom. De setter klare mål og viser tydelig retning i sitt lederskap og klarer å ha oppmerksomhet på det som er viktig for virksomheten, uten å gå for mye i detaljer. De er flinke til å inspirere og motivere sine medarbeidere og skape nødvendig engasjement», forteller Trond Myhrvold.

Fire fra retail

Ti på topp presenteres med miniportretter. Her de fire fra retail:

Nr 2: Stine Trygg-Hauger (36), Administrerende direktør, Clas Ohlson AS

Mine beste egenskaper som leder: – Engasjert, tydelig, åpen, direkte og resultatorientert.

Min viktigste erfaring: – Da jeg høsten 2017 fikk rollen som Norgessjef og gikk inn i konsernledelsen hadde jeg drøye 4 måneder på å skape resultater i vår viktigste kommersielle periode og samtidig sette meg raskt inn i nye deler av virksomheten, før jeg skulle ut i mammapermisjon. Jeg lærte raskt at jeg måtte prioritere nøye, men effektivt for å kunne holde fokus i vår travleste periode. Det ble også avgjørende at jeg klarte å finne en balanse i å være «tett på», samtidig som jeg måtte stole 100% på lederskapet til de rundt meg (et fantastisk team!) for å kunne levere på målsetningene våre.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess: – Velg lederen din med omhu. En god leder som ser deg og dine kvaliteter kan være avgjørende. Si ja til utfordringer og tro på deg selv. Og finn en kultur som passer deg.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder: – Når vi som organisasjon, team og butikk presterer best i klassen. Enten det er på kundeservice, omdømme, medarbeidertilfredshet eller salgsvekst.

Det viktigste for meg som leder: – Å å ha medarbeidere som er engasjert, og jeg tror trivsel og at man har det gøy på jobb skaper resultater.

 

Christian Stålem (36), Sr. Director B2B & Cards, Circle K Norge AS, Circle K

Mine beste egenskaper som leder: – Nysgjerrig og engasjert. Tilpasningsdyktig. Menneskeelsker. ‘Diving eagle’ (strategisk og analytisk). Problemløser.

Min viktigste erfaring: – 1: Å definere, drive og lede en større omstilling der alle (55) i ‘min’ avdeling ble berørt og en signifikant andel stillinger bortfalt (14). Prosessen er langt fra ferdig, men veldig lærerikt alle fasene vi har vært i gjennom og særlig det å lede ledere i en slik prosess. 2: Å ha jobbet under en dårlig leder i 3,5 år, om ikke annet, så har jeg lært mye om meg selv og mitt syn på ledelse som jeg tror er verdifullt.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess: – Vær nysgjerrig og still masse spørsmål så du viser interesse og forståelse for det folka dine jobber med (og privat). Ta folka dine sine utfordringer/frustrasjon på alvor uansett hva og hjelp de å løse problemer og fjern hindringer. Vær åpen og vis svakhet, da får du også mer igjen og dere skaper sterke tillitsbånd og blir glad i hverandre som man trenger når ‘det regner’. Er du ikke veldig glad i mennesker og får energi av å prate med alle typer folk, så prøv heller å bygge en kul ‘fag-karriere’.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder: – Når de jeg leder viser engasjement og bobler av energi og stolthet når de får til noe vi har jobbet med.

Det viktigste for meg som leder: – 1: At jeg har en egen leder (og ledergruppe) som er riktig for meg som støtter meg, utfordrer meg og ser meg. 2: At jeg kommer tett nok innpå folka mine (og de i hverandre) så vi blir glad i hverandre og får et genuint ønske om å hjelpe hverandre og gjøre hverandre bedre.

 

Linde Marie Østgaard Kjøglum (30), regionleder, Kremmerhuset

Mine beste egenskaper som leder: – Tydelig, engasjert og løsningsorientert.

Min viktigste erfaring: – Jeg kan ikke peke ut en spesiell hendelse, som leder lærer man mye verdifullt i møte med mange ulike mennesker med forskjellige utfordringer, behov og styrker. Men noe av det viktigste jeg lærte tidlig var at man ikke bør høre på «advarsler» om ansatte fra tidligere ledere eller kollegaer – den beste måten å lede et menneske på er å bli kjent med dem og forstå hva som driver dem.

Ved å bli kjent med alle medarbeidere uten å være farget av andres opplevelser innså jeg fort at det ikke finnes vanskelige mennesker – men det finnes mennesker som har det vanskelig. Og hvis man kun ser på noen som et problem eller en utfordring vil man aldri få frem det fulle potensialet i hverken medarbeideren som individ eller i teamet.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess: – Det må være å bli som den ene i Erling Indreeides «To kloke»:

«Det er ein
som er så klok
at i lag med han
skjønar eg
kor dum eg er.
Så er det
ein annan
som er så klok
at i lag med han
er eg klok
eg og»

Vær den som er så klok at de rundt deg blir kloke sammen med deg. Gode ledere bygger bedre ansatte.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder: – Når jeg ser ansatte nå målene de setter seg, både personlig som leder og mål sammen med teamet sitt.

Det viktigste for meg som leder: – Å være redelig, motiverende og bidra til at mine ansatte opplever arbeidet sitt som meningsfullt. Det er også viktig for meg at de vet at de blir sett og at jobben de gjør er verdsatt.

 

Eirik Andreas Mork (38), butikkleder, Fretex Miljø AS

Mine beste egenskaper som leder: – Oppmerksom, resultatfokusert, engasjert. Åpen og inkluderende. Opptatt av kontinuerlig forbedring og tydelige resultater.

Min viktigste erfaring: – 15 år med personalansvar i en arbeidsmarkedsbedrift, har gitt meg en verdifull mulighet til å møte – og lede – et stort spekter av ulike mennesker.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess: – Se hver enkelt. Lytt til hver enkelt. Prioriter hyppige og gode tilbakemeldinger. Ta din rolle seriøst uten å ta deg selv for høytidelig.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder: – Når jeg ser stolte, engasjerte medarbeidere, som oppnår enda bedre resultater enn de på forhånd hadde sett for seg å få til.

Det viktigste for meg som leder: – At mine medarbeidere føler seg verdsatt, prioritert, og passelig utfordret. Og at vi har et felles fokus på muligheter, forbedringer og resultater.

(Pressemelding)

Faktaboks

Om Årets Unge Ledere

Årets Unge Ledere er skapt av konsulentselskapet Assessit og har vært gjennomført siden 2009. Årets Unge Ledere tester, utfordrer og evaluerer Norges beste unge ledere gjennom et faglig forankret prosjekt med kandidatens læring i fokus. Ved å anerkjenne godt lederskap ønsker Assessit å stimulere unge ledere til å utvikle sine lederkompetanser. God selvinnsikt skaper gode ledere! Omkring 200 kandidater var påmeldt prosessen.

Dette måles:

 • ·Personlige evner og potensiale – personlighetstester og evnetester
 • ·Utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon – 180 graders vurdering fra leder, medarbeidere og selvrapportering
 • ·Observert kompetanse – kandidatens håndtering av krevende ledersituasjoner, observert gjennom utvalgte case og to simuleringsøvelser med business cases

Kriterier for deltakelse:

 • 40 år eller yngre
 • Har vært i sin nåværende stilling i minst 12 måneder
 • Må ha ansvar for minst fem medarbeidere

De 10 vinnerne:

 1. Jakob Vårdal (36), Leder bedrift og investering i marked, Storebrand Livsforsikring
 2. Trygg-Hauger (36), Administrerende direktør, Clas Ohlson AS
 3. Kjersti Krog (39), Head of Danske Direct, Danske Bank

4.–10. plass, urangert:

 • Christian Stålem (36), Sr. Director B2B & Cards, Circle K Norge AS, Circle K
 • Kristofer Eastwood (36), F&B Manager, Clarion Hotel Ernst
 • Rose Paulsen (28), Avdelingsleder, DnB
 • Ørjan Dahl (39), Økonomisjef, Indre Fosen kommune
 • Claus Lorentzen (37), Helping you succeed in digital sales and marketing, HCL Nordic
 • Linde Marie Østgaard Kjøglum (30), Regionleder, Kremmerhuset
 • Eirik Andreas Mork (38), Butikkleder, Fretex Miljø AS