Du er her

CGI byr på Acando

CGI har lagt inn et bud på alle aksjene i det svenske børsnoterte IT-konsulentselskapet Acando som har 420 medarbeidere i Norge. Ledelsen i både CGI og Acando har konkludert med at de to selskapene ville utfylle hverandre veldig bra. CGIs bud betyr en pris per aksje som er litt over 40 prosent over den siste gjeldende prisen.
Av Redaksjonen
Publisert 11.03.2019 16:34

Acando er et svensk IT-service selskap med en lang og suksessfylt historie. I utgangspunktet er det en filosofi som bygger på en symbiose mellom en dyp teknisk kunnskap og en forståelse av hvordan mennesker nærmer seg og bruker teknologi. Derfor jobber Acandos ca. 2100 ansatte med å levere bærekraftig og effektiv digitalisering basert på menneskelig atferd.

Forsterker leveranseevnen

Acandos norske virksomhet utfyller CGI Norge svært godt både kompetansemessig og geografisk. Begge selskapene har ambisjon om lokal tilstedeværelse og nærhet til kundene.

– Vi gleder oss over muligheten til å slå sammen de norske virksomhetene i Acando og CGI. Vi står sterkere sammen og er nå eksepsjonelt godt posisjonert til å ta føringen i enda flere digitale transformasjonsprosjekter som våre kunder etterspør, sier Tom Hauge, adm.dir. i CGI Norge. – Vi blir nå et av Norges største konsulent- og IT-selskaper med en omsetning på 1,5 milliarder NOK, og nærmere 900 medarbeidere. Vi forsterker vår leveranseevne blant annen innen offentlig sektor og varehandel, med et betydelig kompetansemiljø innen forretningsrådgivning og design.

– Vi gratulerer Acando med Microsoft-utnevnelsen Årets Innovasjonspartner 2019. Dette kompletterer svært godt vår felles satsing på Microsoft løsninger og posisjonen som den største Dynamics-partneren i Norge.

Ser tydelige synergier


Sven Ivar Mørch (Foto: Acando)

Acandos konsernsjef Carl-Magnus ser tydelige synergier og hvordan begge selskapene utfyller hverandre:

– Acando har utviklet en nyskapende kultur basert på teknisk kunnskap og innsikt i menneskelig adferd. Å kombinere talentene hos Acando og CGI vil få en svært positiv effekt for våre kunder, samt gi våre ansatte gode muligheter til å utvikle seg, sier Carl-Magnus Månsson.

(Pressemelding)