Du er her

Dansk retail-konge får bygge skyskraper

Bestseller-gründer Anders Holch Povlsen får lov til å bygge et 320 meter høyt ikonisk tårn i en ny bydel i Ikast-Brande kommune på Midtjylland.
Av Odd Henrik Vanebo
Publisert 13.03.2019 12:18

Det vil si, det er ingen endelig klarering, selv om bystyret i Ikast-Brande enstemmig har vedtatt at motekonsernet Bestseller kan gå videre med det danske medier kaller ‘ville planer’.

Bestseller Tower & Village

Prosjektet heter Bestseller Tower & Village. I tillegg til det høye tårnet, vil det også romme restauranter, butikker, kontorer, hotell og boliger.

Godkjennelsen er imidlertid bare et første skritt på en lengre reise. Det vil gå år før første spadestikk blir tatt, peongterer danske medier.

‘Vil bli et landemerke’

Bestsellers prosjektleder, Anders Krogh, forklarer tankene bak prosjektet: "Vi ser byggeprosjektet som en investering i Brande, og det planlagte høyhuset vil fungere som et ikon for utvidelse av vårt hovedkontor. Det vil bli et landemerke som plasserer Brande på kartet, og samtidig fungere som en arkitektonisk attraksjon for hotellgjester, studenter og andre brukere av bygningen."

Milliardærer med hver sin skyskraperplan

Anders Holch Povlsen, som for øvrig gikk tungt inn på eiersiden i Klarna i 2017, har i Danmark samme rikmannsstatus som Kjell Ingen Røkke har her hjemme. Det de to har felles, er respektive skyskraperprosjekt. Men mens dansken har fått den aktuelle kommunen med på sin plan, fikk Røkke helt nylig nei fra Bærum for en skyskraper på Fornebu.  Det er heller ingen begeistring i Bergen som er foreslått for en alternativ lokalisering av Røkke-skyskraperen.


Anders Holch Povlsen har vunnet første runde. (Foto: Bestseller)