Du er her

DNB og PayPal samarbeider

DNB og PayPal skal samarbeide for å gjøre betaling enda enklere og mer oversiktlig for kundene.
Av Redaksjonen
Publisert 13.02.2019 09:44

DNB skriver at mange av deres kunder allerede benytter PayPal, spesielt på internasjonale betalinger hvor deres løsning er den mest foretrukne.

Hensikten med samarbeidet er å gjøre det lettere for DNBs over to millioner personkunder å bruke Pay Pals betalingsløsning. Samarbeidsavtalen ble offentliggjort i går på Future Banking som arrangeres i regi av IKT Norge og Finans Norge.

Konserndirektør for New Business i DNB, Rasmus Figenschou, sier at DNB hver dag jobber for å gjøre betaling enklere for kundene.

– Netthandelen øker, og kundene ønsker raskere og sikrere betalingsmåter. PayPal er den globale lederen i online betalingstransaksjoner, og denne samarbeidsavtalen gir oss en plattform for å kunne forbedre DNB-kundenes digitale betalingsopplevelse, mener han.

– Planen er å utvikle flere nye funksjoner som vil gjøre det enklere for DNB-kunder å administrere PayPal-kontoen sin i bankens mobilbank. Funksjonene skal også gjøre det lettere for kundene å bruke bankens tjenester i Pay Pals digitale lommebok online eller i app, forklarer Figenschou.

PayPal i ny mobilbank

Det betyr blant annet at Pay Pals kontooversikt etter hvert vil bli tilgjengelig også i DNBs nye mobilbank. Kundene vil der kunne legge til kortene sine i Pay Pals lommebok. Dermed vil de lettere kunne velge den betalingsmåten de ønsker å benytte.

Leder for digital utvikling i Personmarked i DNB, Øyvind Westby Brekke, sier at dette dermed er et skritt i riktig retning for at DNBs nye mobilbank skal bli den foretrukne hverdagsbanken. – Det er ambisjonen vår, sier han.

Sikkerhet høyeste prioritet

Sikkerhet har høyeste prioritet når DNB utvikler nye tjenester, og DNB og PayPal vil sammen kunne optimalisere arbeidet med å sikre transaksjoner og beskytte kunder mot svindel.

Leder av Global Core Payments i PayPal, visepresident Jim Magats, ser frem til å skulle samarbeide med DNB.

– Vi har mer enn 1 million aktive PayPal-kontoer i Norge. Mange av disse PayPal-kundene er også DNB-kunder. Derfor det det fornuftig for DNB og PayPal å jobbe sammen fordi vi da kan gjøre betaling enda enklere for kundene våre.

(Pressemelding)