Hagepris til Gulskogen

Gulskogen i Drammen mottok nylig en pris for uteområdene knyttet til senteret.

Publisert
Styret i Selskabet for Drammens Forskjønnelse og Gavn foretar hvert år en omfattende befaring i byen for å finne frem til mulige premieobjekter. Gulskogen var i år en av tre aktører som fikk prisen i den tradisjonelle kåringen av byens flotteste hager.

- Et eksempel til etterfølgelse


Juryen premierer eiendommer hvor bebyggelse og hageanlegg fremstår helhetlig og harmonisk. Det er en viktig forutsetning at anlegget er godt synlig fra offentlig vei eller område, slik at også forbipasserende kan glede seg over det arbeidet som eierne legger ned. De fleste premierte opp gjennom tidene har vært private boliger med hageanlegg, men man har fra tid til annen også premiert borettslag, institusjoner og offentlige anlegg. At et kjøpesenter vinner frem i denne kåringen er ikke hverdagskost, men Gulskogen fremstår i følge juryen som et eksempel til etterfølgelse for tilsvarende anlegg i Drammen. I sin begrunnelse påpeker juryen blant annet at kjøpesenter i sentrale boligområder har blitt betydelige elementer i sine omgivelser, og at de har blitt et viktig innslag i hverdagen for mange. Juryen mener derfor at det er avgjørende at så vel bygninger som uteanlegg gis en god etisk utforming, og dette mener man er gjort ved Gulskogen. Det trekkes i denne sammenhengen frem at det mest bearbeide området leder mot hovedinngangen, men at man heller ikke har glemt baksiden, med varemottak og renovasjon, som også har fått en estetisk utforming og parkmessig behandling.

- Betyr mye for publikum


Juryen påpeker at anlegget er "ungt", men at det etter hvert har satt seg, og at man nå aner hva det betyr for publikums opplevelse av området. Gulskogen får også skryt for å ha klart å skille de ulike arealene på en presis måte, slik at anlegget fremstår som ryddig og oversiktlig. Videre skriver juryen at "detaljer som handlevognskur, belysning, avfallsbeholdere, billettautomater, benker og skilting er holdt i enhetlig formspråk og fargebruk. Det er sittegrupper for voksne og lekearealer for barn. Skulpturer og fontener er med på å heve anlegget ytterligere. Hele anlegget er gitt en god universell utforming, som letter fremkommeligheten for så vel bevegelseshemmede som personer med synshemninger".

Hentet inspirasjon i lokalmiljøet


Med Gulskogen har Steen & Strøm hatt en ambisjon om å utvikle et senter som er en del av lokalmiljøet og Drammen by, og senterleder Stine Søsveen er derfor glad for at man nå har fått en bekreftelse på at også andre synes man har fått til dette.

- Det var både overraskede og hyggelig å motta en slik pris. Det krever selvsagt en god og gjennomarbeidet idé fra en arkitekt, men også en eiendomsutvikler som realiserer ideen fordi han er opptatt av området senteret/bygningen skal etableres i, påpeker Søsveen.

Hun forteller at lystgårdsanlegget Gulskogen Gård har fungert som inspirasjon til både arkitektur, interiør, hageanlegg og markedsprofil når det kommer til Gulskogen Senter.

- Steen & Strøm har bidratt til å utvikle en eiendom hvor både primærfunksjoner som parkering, innganger og varelevering er hensyntatt, samtidig som det estetiske og opplevelser har vært fokus. Vi er både stolte og litt kry av å motta denne prisen, sier Søsveen.
Powered by Labrador CMS