Du er her

Igjen på konkursens rand

American Apparel er igjen på konkursens rand bare ni måneder siden forrige gang kjeden måtte be om beskyttelse etter amerikansk konkurslovgivning.
Av Odd Henrik Vanebo
Publisert 06.11.2016 13:13

 

 

Det ble likevel ikke kroken på døra for kjeden sist. To tredjedeler av gjelden på 300 millioner dollar ble slettet gjennom en avbetalingsordning, og dermed var American Apparel i gang igjen.

Ifølge Bloomberg vil den plagede retaileren, som opplever stort fall i salget, til å innlevere ny begjæring om beskyttelse etter konkursloven i løpet av de nærmeste par ukene.

Det ble lagt opp til en snuoperasjon i februar, med ny eier med Monarch Alternative Capital i førersetet,  og en ambisiøs plan som skulle gjennomføres under ledelse av ny toppsjef, Paula Schneider.  Hun hoppet brått av for noen uker siden, midt i en ny rykteflom om hvordan det sto til med salget i alle deler av virksomheten.

Schneider ble avløst av American Apparels ledende rådgiver, Chelsea Grayson. Dermed kulminerte krisen.

De siste årene har vært dramatiske for American Apparel. Den kontroversielle Dov Charney, selskapets gründer og toppsjef en lang periode, ble avskjediget i 2014 etter påstand om utroskap. Han kjempet uten suksess lenge for å gjenvinne kontrollen over businessen  og har hjemsøkt kjeden med en rekke søksmål.

American Apparel driver cirka 200 butikker.  Omsetningshastigheten har ikke vært høy nok, ifølge Bloomberg. 

(Hovedkilder: chainstoreage.com/Bloomberg)

 

Nøkkelord