Du er her

Indiske teppeeksportører til Oslo

Indias teppenæring vil satse i markeder der forbrukerne har god økonomi, er miljøbevisste og interessert i design. Derfor satser de i Norge, og i november kommer 25 indiske teppeeksportører til Alna i Oslo.
Av Redaksjonen
Publisert 09.11.2018 14:31

India er en av verdens ledende teppeeksportører og 12.–13. november kommer 25 indiske teppeeksportører til Alna i Oslo for å stille ut håndlagde tepper. Det er første gang så mange av Indias teppeeksportører kommer til Skandinavia, og i tillegg til Norge skal de også besøke Sverige.

– Markeder og land der forbrukere er miljøbevisste og setter pris på design og håndlagde produkter ser vi på som potensielle markeder. Håndlagde tepper er et miljøvennlig produkt som lages av naturlig råmateriale og varer i flere tiår, sier Mahavir Pratap Sharma, styreleder i Carpet Export Promotion Council (CEPC).

Konkurrerer med persiske tepper 

CEPC er en ideell organisasjon tilknyttet Indias tekstildepartement som jobber med å promotere teppeeksport i hele verden. CEPC og Indias teppenæring ønsker å ta opp konkurransen med gamle persiske tepper i Skandinavia. 

– Det unike med indiske håndlagde tepper er at de produseres i mange ulike varianter og av ulike råmaterialer. I tillegg foregår produksjonen i et land med stabile politiske forhold, noe som muliggjør pålitelig og punktlig produksjon og leveranse, sier styrelederen i CEPC.


Mahavir Pratap Sharma: – Håndlagde tepper er et miljøvennlig produkt. (Foto: CEPC)

Samarbeid med ambassaden 

Utstillingen åpner på Radisson Blu Hotel & Conference Center på Alna mandag 12. november klokka 09.00, og er et samarbeid mellom CEPC og Den indiske ambassaden i Oslo. Etter to dager i Oslo reiser CEPC og de 25 teppeeksportørene videre til Stockholm.

– Alle de store aktørene i den indiske teppenæringen vil være til stede på utstillingen. Vi håper dette vil bidra til økt handel mellom Norge og India, sier ambassaderåd for politikk og handel, Arundhati Das, ved Den indiske ambassaden i Norge.

(Pressemelding)

Faktaboks

India som eksportør av vev

• India er en av verdens ledende teppeeksportører, og rundt to millioner indere arbeider i eller relatert til landets teppenæring.

• På verdensbasis står India for en tredjedel av eksporten av håndlagde tepper.

• I en tale Indias statsminister Narendra Modi holdt på India Carpet Expo i slutten av oktober, sa han at India skal stå for over halvparten av den globale eksporten av håndlagde tepper innen kort tid.

• I regnskapsåret 2017-2018 eksporterte India håndlagde tepper foromtrent 1,4 milliarder dollar, og eksporten til Norge utgjorde cirka 30 millioner dollar (cirka. 250 millioner kroner).

• Indias markedsandel i norsk import av håndlagde tepper er i dag rundt 35 prosent og målet er å oppnå en markedsandel på over 50 prosent i løpet av få år.

• 12.–13. november stiller 25 indiske teppeeksportørene ut håndlagde tepper på Radisson Blu Hotel & Conference Center på Alna i Oslo.