Du er her

Jakter på toppsjef nr. seks på åtte år

Torsdag kunngjorde Pandora at Anders Colding Friis går av som toppsjef ved utgangen av august, og jakten på hans etterfølger er i gang.
Av Redaksjonen
Publisert 09.08.2018 11:39

– Men de mange skiftene er ikke i seg selv et problem for selskapet, sier senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank: – Det har vært mange toppsjefer. Noen av dem har vært midlertidige styremedlemmer til tider da selskapet har blitt utfordret. De har vært veldig dyktige. Minst de fem første. De har klart å få Pandora ut av de alvorlige problemene selskapet hadde i 2011 og 2012, og har restaurert investorenes tillit.

Mangel på tillit

Oppsigelsen kommer samme uke som Pandora informerte aksjemarkedet om at salget ikke vokser så mye som forventet. Aksjekursen falt senere kraftig.

Søren Løntoft Hansen anslår at Anders Colding Friis avgang er en naturlig følge av mangel på tillit fra investorer.

Analytikerne enige

Den samme analysen kommer fra Janne Vincent Kjær, en analytiker fra Pandora på Jyske Bank. Da Pandora gikk på børs i 2010, var det med Mikkel Vendelin Olesen ved roret. Han ble senere sparket i forbindelse med en skarp nedjustering.

Marcello Bottoli, styremedlem, ble midlertidig administrerende direktør. Så fortsatte Bjørn Gulden i et år, hvoretter Allan Leighton ble ny toppleder. I 2014 overtok Anders Colding Friis.

Ser etter ny profil

Styrets leder Peder Tuborgh erkjenner at det har vært mange endringer. Styret ser nå etter en ny profil som vil skape resultater basert på strategien som den utgående konsernsjefen har satt i gang.

(Hovedkilde: Berlingske Business/Ritzau/)

 

PANDORA

Pandora er ikke bare en historie om et selskap og særegne produkter, det er også historien om et selskap som i løpet av få år har tatt den uvanlige reisen fra lokal dansk gullsmed til verdensledende internasjonalt smykkeselskap, med salg i mer enn 70 land og er også på plass i Norge. Pandoras misjon er å tilby kvinner over hele verden et univers av høykvalitets, håndbearbeidede, moderne og ekte smykker til rimelige priser, og dermed inspirere kvinner til å uttrykke sin individualitet.