Du er her

Julehandel med ‘posehotell' og hjemkjøring

23. november oppretter Oslo Handelsstands Forening ‘posehotell’ i kjøpesentrene Aker Brygge, Paléet, GlasMagasinet og Oslo City, med tilknyttet hjemkjøringstjeneste håndtert av Posten Bring etter avtale med OHF.
Av Redaksjonen
Publisert 06.11.2019 10:45

Opptakten beskriver Bjørn Næss, adm.dir. i OHF, i et innlegg i Nettavisen 15. oktober: En kjøpesterk bestemor takket farvel til Oslo sentrum og «lyste fred over ditt minne og håper du gjenoppstår et annet sted».

«På gjensyn»

Næss kommenterer: «Som ofte, når noen tar farvel, er det trist, og vi håper vi kan si «på gjensyn». Vi ønsker selvsagt ikke å miste denne bestemoren, men heller å tilrettelegge slik at hun ønsker og trives med å komme til sentrum for å handle. (…) Bestemoren skriver at kvinner som henne ikke ønsker å handle på nettet fra utenlandske nettbutikker, de ønsker å handle lokalt og i butikk. Hun vil heller ikke kjøre kollektivt med tunge bæreposer rett før jul, det blir for tungvint. Hun skriver at hun vil kjøre varene fra «dør til dør».

Avslutningsvis kunngjør Næss hva OHF nå legger opp til: å etablere et ‘posehotell’ og en hjemkjøringstjeneste av varer, noe som OHF ønsker å teste ut som en pilot i forbindelse med årets julehandel. 

Et pilotprosjekt

Journalen, som er en nettavis for studentene på journalistutdanninga ved Oslomet, følger opp saken: OHF vil at det skal bli lettere å shoppe i Oslo Sentrum og etablerer derfor ‘posehotell’ hvor folk kan levere posene til en betjent disk.

Det er et pilotprosjekt, men målet er at dette kan bli en permanent tjeneste fra og med 2020, opplyser kommunikasjonssjef i OHF, Vibeke Hoff Norbye. 

Oppbevaringen av poser vil være gratis, og hjemkjøringen innenfor Oslo vil bare koste ‘en liten sum penger’, sier Norbye. Til tross for avtalen med de forskjellige handelsstedene, kan varene være kjøpt hvor som helst i Oslo.


Vibeke Hoff Norbye (Foto: OHF)

 

Nøkkelord