Du er her

Julemusten ute hos ’söta bror’

Det kan aldri være for tidlig å starte salg av julemust på den andre siden av Kjølen. Sånn resonnerte en matbutikk i Örebro fredag ​​da den rullet ut de første pallene.
Av Odd Henrik Vanebo
Publisert 07.08.2017 14:25

Det melder svt.se/nyheter. Enn så lenge er det nok ikke så mange som ønsker seg nisser og juletrepynt. Men julemust ønsker vi hele året, skal vi tro Anders Hallberg, markedsansvarlig i Hammars Bryggeri, som nylig håndterte en uvanlig tidlig bestilling. 

– Det er stor etterspørsel etter julemust år om annet, og i år har vi besluttet å tilby drikken ekstra tidlig. 

Kan være delte meninger

Og den første til å rulle ut paller med julemust i butikken var Coop Marieberg i Örebro som fredag ​​startet årets salg. 

Noe som kan være et sjansespill med tanke på kundenes reaksjoner. 

– Jeg tipper at det er delte meninger om det er bra eller dårlig, sier Andreas Nytting, salgssjef på Marieberg. Nå blir det i alle fall julemust i butikken fram til jul. 

Tilgjengelig hele året

Men hvis du du er blant dem som vil vite helt nøyaktig, vet du at det er allerede mulig å kjøpe den ettertraktede drikken hele året – vel å merke uten nisse på etiketten. 

– Men da er den sant nok ikke lik etterspurt. Det kan være at mange ikke forstår hva som er i flaskene som ser annerledes ut. 

Det kommer likevel ikke andre julehelg-varer i hyllene i denne omgang.  – Nei, julepynten må vente litt lenger, sier Andreas Nytting.

Svensk motstykke til julebrus

Julmust er en svensk most og leskedrikk, motstykket til vår egen julebrus. Must blir hovedsakelig drukket til jul – og en del til påske, da den kalles påskmust.

(Kilde: svt.se/nyheter)