Du er her

Kaos da Flying Tiger feiret jubileum i Danmark

I dag er det nøyaktig 30 år siden kjeden Flying Tiger Copenhagen ble etablert av Lennart og Suz Lajboschitz. Dagen ble markert med at alle varer kostet 10 kr, noe som skapte svært fulle butikker og lange køer.
Av Nils Vanebo
Publisert 10.10.2018 16:59

Retailmagasinets journalist var selv innom en av butikkene i København og kunne observere at det var "stinn brakke". Planen om å kjøpe et par svært billige ladere og øretelefoner ble skrinlagt da det var ca en times ventetid til å komme fram til kassen.

I begynnelsen var det sebra som symboliserte kjeden, men siden 1998 har det vært tiger. I dag har billigkjeden 953 butikker i 30 land. I Norge og Sverige har navnet TGR blitt brukt.

Gimmicken at alle varene kostet 10 kr spilte på at det var slik ved oppstarten i 1988. I dag brukes typisk runde priser som 10, 20 og 50 kr. Mesteparten av varene produseres i Kina.

I 2012 solgte Lajboschitz 70% av aksjene til fondet EQT. I følge RetailNews fikk han den gang 1,5 milliarder DKK. Samme kilde skrev i februar at EQT vil selge kjeden og at prisen var satt til seks milliarder DKK.


Opp mot en time lange køer i Flying Tiger-butikker i hjemlandet Danmark i dag da alle varene kostet 10 kr.