Du er her

Kåret til Norges billigste nettbutikk

SIBA er kåret til Norges billigste nettbutikk innen hjemmeelektronikk. Kjeden, med hovedvekt på fysiske butikker, slår dermed reine nettkonkurrenter.
Av Kjedemagasinet
Publisert 05.11.2014 13:55

Hvert år tester Tek.no hvor det er billigst å handle hjemmeelektronikk. I år går utmerkelsen Norges billigste nettbutikk til SIBA med et gjennomsnitt på 10,9 prosent lavere priser enn gjennomsnittet av nettbutikker i Norge.

– Når vi i forrige undersøkelse ble belønnet med en tredjeplass ble vi positivt overrasket. Vi er en bedrift med fysiske butikker og å kunne konkurrere med rene nettbutikker på pris er veldig uvanlig. Dette overrasket også Hardware.no (nåværende Tek.no) ved utnevnelsen, da det var første gangen en forhandler med fysiske butikker havnet på pallen. Plasseringen er en bekreftelse på det fine arbeidet som hver medarbeider på SIBA leverer daglig. Jeg kjenner en enorm stolthet over at vi til å være en relativt liten og dessuten svensk aktør, blant mange større aktører på markedet, kan hente hjem en seier som denne, sier Victor Bengtsson, landssjef for SIBA Norge, ifølge en pressemelding.

 

Samme på nett og i butikk

Siden 2012 har SIBA tilbudt samme pris i sine butikker som på nettet, noe som fremdeles er unikt blant Norges hjemmeelektronikk-aktører, ifølge pressemeldingen.

 – Mange norske hjemmeelektronikk-bedrifter markedsfører sine lave priser, prisgaranti og penger tilbake om noen konkurrenter er billigere. Det er imidlertid ofte forskjeller mellom pris på samme vare mellom butikken og deres hjemmeside, hvilket innebærer at kunden selv må være oppmerksom på prisforskjellene for å benytte seg av prisgarantien. Å tilby samme lave pris og gode service uansett om kunden velger å besøke oss på siba.no eller i noen av våre butikker er noe vi ser på som en selvfølge og vet at våre kunder setter pris på, sier Bengtsson.

 

Omfattende undersøkelse

Undersøkelsen pågår over tre uker og er basert på en prissammenligning av 2.400 prislinjer blant landets totalt 80 nettbutikker som selger hjemmeelektronikk innen alt fra TV til datakomponenter. 

Prisene er sammenlignet to ganger på to forskjellige dager. Kategoriene er bærbare datamaskiner, mobiltelefoner, GPS, kameraer, nettbrett, TV, datakomponenter, lagringsprodukter, skjermer, skrivere, nettverksprodukter, mus, lyd og operativsystem. Alle nettbutikker i Norge som tilbyr minst én av produktkategoriene til norske kunder samt lever opp til den norske lovgivningen, er med i testen.

SIBAs kunder er ikke bare fornøyde med de lave prisene. Ved en nærmere undersøkelse fra Tek.no så viser statistikken at SIBA dessuten leverer varene veldig raskt. 

– De fleste får varene sine to dager etter bestilling fra nettbutikken deres. 59 av våre Prisguide-brukere gir også nettbutikken totalt 9,9 av 10 poeng for service og informasjon, skriver Tek.no.

 

Daglig sjekk

Peter Andersson er viselandssjef for SIBA Norge. Han og hans team av kategoriansvarlige har ansvar for blant annet den daglige prissettingen.

– Prisen er viktig for våre kundene og omtrent 80 prosent av dem har allerede undersøkt prisene før de beslutter seg for hvor de skal handle. Vi er årets billigste nettbutikk og vår enhetlige prissetting i samtlige kanaler genererer en økning i såvel omsettning og besøkende samt fornøyde kunder.  Vi ser daglig over prisene for å sikre at vi alltid tilbyr vår beste pris, som forøvrig alltid er samme i butikk som på nett. Denne utnevnelsen er et bevis på det iherdige arbeidet som hele teamet leverer i vårt mål om å få fornøyde kunder. Det er viktig for oss å alltid være på topp og vi er utrolig glade for utmerkelsen, sier Peter Andersson.

 

 
Nøkkelord