Du er her

Måtte halvere gratis parkeringstid

Skien Arkaden har vært nødt til å halvere gratis parkering fra to timer til én, melder lokalavisa Varden.
Av Redaksjonen
Publisert 11.06.2019 15:51

Det er aldri hyggelig å knipe inn på et av kjøpesenterets viktigste servicetilbud, men bakgrunnen er udelt positiv: Kundebesøket er doblet på to år. Senterleder Aziz Chaer sier til Varden at det ble nødvendig å ta grep for å sikre at kundene faktisk finner parkeringsplasser. Det må ganske enkelt til raskere rullering på parkeringsplassene.

Arkaden har hatt en meget god besøksutvikling siden eierskiftet i 2017 da R8 ervervet kjøpesenteret. Den gang var det 480.000 besøkende i løpet av hele året. I 2019 passeres en million. Altså tilbake til ‘good old days’ – eller ‘gode gamle dager’ for å uttrykke det på grenlandsk.

Positivt budskap

Det er 350 parkeringsplasser under tak på Arkaden, og deler av parkeringen er åpen 24t i døgnet. Halveringen av gratis parkeringstid gjelder for senterets åpningstider. Prinsippet med ‘ingen billett og aldri bøter’, forsøkes ivaretatt. Det nye, positive budskapet på hjemmesiden er: «I våre åpningstider har du alltid en time gratis parkering.»

– Det verste som finnes er ikke å betale for parkeringen, men å ikke finne parkering når du trenger det. Det ble den avgjørende faktoren for å gjøre denne endringen, sier Aziz Chaer til Retailmagasinet.