Du er her

Musti gir betalt foreldrepermisjon for nytt kjæledyr

Som et av de første selskapene i verden, etablerer nå Musti Norge ”Potepermisjon” – betalt foreldrepermisjon for ansatte som skaffer seg nytt kjæledyr.
Av Nils Vanebo
Publisert 14.06.2018 09:07

Musti Norge, del av Mustigroup som er den største dyrebutikk-kjeden i Norden, vil tilby muligheten for tre dagers betalt foreldrepermisjon for ansatte som skaffer seg valp eller kattunge. Potepermisjonentrer i kraft 1. juni.

Kjæledyrenes trygghet og velvære er det viktigste for Musti og Mustigroup. Ekspertise og engasjement for dyrevelferd er forventet av alle ansatte, og imponerende 90% av selskapets 1,500 ansatte har minst en firbent venn hjemme. 

– Våre firbeinte venner er kjernen i alt vi gjør, og det er derfor potepermisjoner et naturlig steg videre i utviklingen, nå som Musti vokser i både antall butikker og medarbeidere i Norge. Å skaffe seg kjæledyr er et stort valg og forandrer hverdagen drastisk. Vi ønsker å støtte våre ansatte i de første dagene med deres nye familiemedlem, og forsikre at de kan nyte de dyrebare øyeblikkene til det fulle,sier Erik Skjærstad, adm. dir.i Musti Norge AS.


Erik Skjærstad er adm. dir i Musti Norge. Foto: Henrik Aasbø

Når den firbente først ankommer sitt nye hjem, har både eier og kjæledyret nye rutiner å bli vant til. Disse første dagene er av forskjellige grunner en helt essensiell fase i veksten og utviklingen av valpen eller kattungen. Det krever at man tilbringer tid sammen for å bli kjent med den nye familien og det nye miljøet. 

– De første dagene som tilbringes sammen kan være ganske intense, og søvnløse netter er ikke uvanlig for nye kjæledyreiere. En valp eller kattunge krever konstant oppmerksomhet og ubetinget kjærlighet. Å være oppmerksom på dyrets behov og å tilbringe tid med dem støtter deres utvikling, bygger tillit og hjelper å forebygge adferdsproblemer i fremtiden, sier Skjærstad. 

Potepermisjonen vil hjelpe Musti Norges ansatte å kombinere jobb og fritid, og bidra til trivsel for hele familien. Kristine Lone Olsen, markedsansvarlig i Musti Norge, sier arbeidsgivere på tvers av ulike bransjer bør utfordres til å vurdere potepermisjonfor deres medarbeidere: 

– Sosialisering og trening av kjæledyret kan ikke bare skje på kveldstid og i helgene. En valp eller kattunge kan fort føle seg usikker i sitt nye hjem, uten tilstedeværelsen av mor og søsken. Hvis et kjæledyr er forlatt alene for lenge kan de finne på mange sprell – ikke alle like hyggelige for eieren, fortsetter Olsen.