Du er her

Nike lanserer app som måler føtter presist

Nike har utviklet appen "Nike Fit" som måler kundenes føtter med mobiltelefonen. Det avhjelper problemet i retail med størrelser som ikke er entydige og derfor bidrar til en unødvendig stor returandel ved netthandel.
Av Odd Henrik Vanebo
Publisert 13.05.2019 07:13

Nikes nye digitale verktøy for måling av fotstørrelse finner de nøyaktige dimensjonene til foten gjennom kameraet på mobiltelefonen. Det benyttes kunstig intelligens (AI), måle- og anbefalingsalgoritmer, og maskinlæring til å måle forbrukernes føtter nøyaktig for å finne det best passende Nike-produktet.

Når en kunde har skannet føttene, tilbys en "best egnet for deg"-anbefaling for det aktuelle fottøyet, både i appen og i butikken. Basert på 13 målte datapunkter finner verktøyet den skomodellen som passer best for hver kunde. For å ta funksjonen i bruk, må kundene bare tillate appen å bruke telefonens kamera. Ifølge Nike er "Nike Fit" et gjennombrudd i forhold til dagens tradisjonelle skomålere, som kun måler lengden og bredden på kundens fot, noe som ikke er godt nok fordi kunden ofte får sko som ikke passer.

Skanningen av en kundes unike fotdimensjon kan deretter lagres i NikePlus lojalitetsprofil og brukes til fremtidig shopping online og i butikk. Verktøyet lanseres i Nikes brukerapp i Nord-Amerika i juli.

(Kilder: Nike, Chainstoreage.com og Risnews.com)

Nøkkelord