Du er her

Ny senterleder i Brekstad

Bjørg Elise Westeng Alstad (30) heter den nye senterlederen i Libra shopping i Brekstad, bysenteret i Ørland kommune på Fosen i Trøndelag.
Av Odd Henrik Vanebo
Publisert 06.06.2019 11:52

Alstad er fra Frosta og forteller i et intervju med Fosna-Folket at hun og samboeren, som jobber i Forsvaret, flyttet til Brekstad for rundt ett år siden. De kjøpte hus i vår og flyttet inn rett før påske.

Utreist

Om yrkespraksis og utdannelse opplyser hun at hun først jobbet på farsgården på Frosta, videre på Coop-butikken om sommeren mens hun tok en mastergrad i sosiologi på NTNU. Hun tok et utvekslingssemester ved UC Berkeley i California, som ble inngangsporten til å gå en gründerskole for entreprenørskap i Singapore og deretter et semester med fokus på bedrifters samfunnsansvar i Argentina. Senere har hun også tatt fag i ledelse. Området i krysspunkytet for sosiologi og forretning er veldig spennende, sier Alstad i intervjuet med Fosna-Folket.

Det beste stedet å handle

Alstad fremholder at hovedoppgaven som senterleder er å få folk til å vite og synes at Libra er det beste stedet å handle. Det innebærer mye jobbing med markedsføring og arrangement. Eksempelvis feirer Libra shopping 12.–15. juni femårsjubileum etter nyåpningen i 2014, som skjedde etter en opprusting da det i 2012 ble avgjort at Ørland hovedflystasjon skulle bli den fremtidige kampflyplassen for F35.

Brekstad har mye å by på

Alstad har inntrykk av at folk er stolte av å ha et stort senter som Libra, og at de er stolte av hva Brekstad har å by på: et kultur- og shoppingtilbud som veldig godt for et relativt lite sted.

Hun framhever kjøpesenteret som sosialt møtested, hvor folk får hjelp ‘på en annen måte enn av algoritmene som styrer netthandelen’.


Kjøpesenteret midt i Brekstad har 24 leietakere, en kafé og en bakeribar i innbefattet. (Foto: Bjørg Elise Westeng Alstad)