ØKT FYLLINGSGRAD: Godt & Blandet original kommer i ny forpakning (t.v.) der mengden luft er redusert betydelig. (Foto: Katrine Lunke)

Øker fyllingsgraden, reduserer miljøavtrykket

Fyllingsgraden i Godt & Blandet har økt med 28 prosent og mengden luft er blitt redusert betydelig.

Publisert

– Vi ønsker å redusere vårt miljøavtrykk. Gjennom økt fyllingsgrad reduserer vi både plastmengde og CO2-utslipp, sier Ann Cathrin Irgens i Cloetta.

– For godteposer har fyllingsgraden i snitt vært 25-30 prosent. Godt & Blandets fyllingsgrad lå allerede godt over snittet og nå har vi økt fyllingsgraden enda mer, sier produktsjef Ann Cathrin Irgens i Cloetta Norge.

Godt & Blandet har nettopp kommet i ny forpakning med økt fyllingsgrad. For originalposen har fyllingsgraden økt fra 43 til 55 prosent.

Færre lastebilleveranser

I tillegg til å øke fyllingsgraden, har Cloetta redusert størrelsen på posene. Som følge av dette har de også redusert størrelsen på F-pak og får plass til mer i hver D-pak. Dette bidrar til å fjerne luft og det blir plass til et ekstra lag på pallen.

– Godteriproduksjon forbindes gjerne ikke med miljø, men vi kan alle gjøre små bidrag for å redusere klimautslippene våre. Vi har redusert mengden luft per pall med 20 prosent, noe som gjør at vi kan redusere antallet lastebilleveranser, forklarer Ann Cathrin Irgens.

Reduksjonen i antall leveranser gjør at CO2-utslippet fra transporten av Cloettas varer reduseres med 3 prosent sammenlignet med i 2017.

‘Uærlig ovenfor forbrukerne’

Dagligvarehandelens Miljøforum (DMF) har tidligere kartlagt og publisert fyllingsgraden for dagligvarer på varegruppenivå. Dette vil framover bli gjort av Trade Solutions. I siste DMF-kartlegging var gjennomsnittlig fyllingsgrad for alle varegrupper 48,6 prosent, og for varegruppen snacks var den 38,7 prosent. Daglig leder Jens Olav Flekke har inntrykk av at det har vært marginalt med endringer siden da.

– Vi synes det er bra at Cloetta fokuserer på fyllingsgrad, noe vi ønsker at alle produsenter skal gjøre – hele tiden. Luft i emballasjen genererer unødvendige CO2-utslipp fordi kapasiteten i lastebiler ikke utnyttes. Vi synes også det fremstår uærlig ovenfor forbrukerne når emballasjen ikke reflekterer innholdet, sier Flekke.

Går foran i bransjen

I Cloettas langsiktige bærekraftsmål har selskapet satt seg tydelige mål om å redusere CO2-utslippet fra produksjon og transport.

– Vi vil gjøre det vi kan for å redusere vårt klimaavtrykk og ønsker å gå foran i vår bransje. Vi jobber hele tiden med å forbedre fyllingsgraden på produktene våre. Når vi i framtiden kommer med noe nytt eller gjør endringer på eksisterende sortiment, vil vi gjøre det vi kan for å bedre fyllingsgraden, sier Ann Cathrin Irgens.

– Innkjøperne i kjedene fokuserer på at nylanseringer skal ha høy fyllingsgrad, og alle som leverer varer i det norske markedet bør derfor sette seg inn i reglene beskrevet på stand.no. De som ikke gjør jobben sin før produktlansering kan risikere at produktet ikke kommer inn i sortimentet, sier Jens Olav Flekke i DMF.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS