Du er her

Reduksjon i snittbeløp ved kortbruk

Tall fra Nets og Vipps AS viser at det i september ble utført 161,6 millioner kortkjøp, en vekst på 3,2 prosent i forhold til september 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 51,5 milliarder kroner, en økning på 0,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
Av Pressemelding
Publisert 14.10.2019 07:44

Korttallene for september viser at veksten i bruk av kort øker. Gjennomsnittsbeløpet for et kortkjøp er redusert med over 7 kroner, sammenlignet med september i fjor. Dette kan tyde på at det er stadig flere bruker kortene fremfor kontanter også til småkjøp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort øker stadig

Bankkort med BankAxept ble i september benyttet 134,7 millioner ganger, noe som er 1,6 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med disse kortene for 40,2 milliarder kroner.
I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nedgang for kontaktløst

I september tæppet nordmenn 20,5 millioner ganger med BankAxept-kort, en nedgang på 1,9 prosent sammenlignet med august 2019. Det ble tæppet for nesten 4 milliarder kroner.
– For første gang ser vi en prosentuell nedgang i antall kontaktløse betalinger, noe som ikke er overraskende da vi i september de siste årene har sett en nedgang i transaksjoner etter de travle sommermånedene. Til tross for dette øker andelen kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept transaksjoner fra 14,1 prosent til 15,2 prosent. Veksten forsterker seg sannsynligvis de neste månedene, spesielt når de store dagligvarekjedene snart åpner opp for kontaktløse betaling, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.
Det er alltid mulig å tæppe med BankAxept-kort uavhengig av beløp, men det er en grense for når PIN-kode må tastes. For beløp over 400 kroner må PIN-koden. ved jevne mellomrom gjøres.

Nøkkelord