Du er her

Shopping hvor vi vil akkurat når vi vil

LEDER: Hele verden har blitt en butikk – en døgnåpen butikk – som du kan handle i med mobilen – akkurat når du vil og hvor du vil.
Av Kjedemgasinet
Publisert 13.12.2013 11:08

Den nye blåblå regjeringen ønsker å åpne opp for søndagsåpne butikker. Men de har nok møtt mer motstand fra butikkene selv enn de hadde trodd på forhånd.

Det begynte med døgnåpne bensinstasjoner. Siste skudd på den døgnåpne stammen i Norge nå, er Elkjøps døgnåpne vareutlevering på Slependen.
Kundene – eller velgerne som de blåblå vil tilfredsstille – er blitt så godt vant med at man kan få gjort det meste når man vil, at de også hilser søndagsåpne butikker velkommen. Men for mange mindre butikker, i for eksempel kjøpesentre, vil søndagsåpne butikker være et tapsprosjekt. Noen spår at det kan bety kroken på døra.

Som Mai Thomsen og Maria Dahl Jørgensen i Retail Institute Scandinavia skriver i denne utgaven av Kjedemagasinet, er shopping i ferd med å gå fra noe du tidligere har gjort i den fysiske butikken eller foran pc-en hjemme på kveldstid, til noe du kan gjør hvor du vil og når du vil. Hele verden har blitt en butikk – en døgnåpen butikk – som du kan handle i med mobilen – akkurat når du vil og hvor du vil.

Om ikke søndagsåpne butikker betyr kroken på døra for den fysiske butikken i den nåværende form, så vil teknologien gjøre det. Det er bare et tidsspørsmål før norske butikker må endre sine konsepter.
For vi er godt vant vi mennesker, og vi vil stadig ha mer, fordi vi kan kreve mer. Og da vil vi handle hvor vi vil akkurat når vi vil.

Denne lederen sto på trykk i Kjedemagasinet nr. 8 2013.

Nøkkelord