Du er her

Svart fredag tar av i Norge

Handledagen Black Friday har kommet til Norge for å bli. – Vi opplever stor vekst knyttet til dette konseptet, sier Atle Bakke i Elkjøp.
Av Kjedemagasinet
Publisert 26.11.2014 11:20

Årets Black Friday faller på 28. november, og fra Elkjøp meldes det at man i år satser større på denne handledagen enn noen gang tidligere.

 

– Vi ser at dette er noe kundene våre liker og vil ha mer av, og veksten rundt konseptet har vært meget solid. I fjor omsatte vi for 70 prosent mer på Black Friday enn i 2012, og vi forventer ytterligere vekst i år, sier administrerende direktør Atle Bakke i Elkjøp. 

 

Tradisjonen kommer opprinnelig fra USA, hvor Black Friday alltid blir avholdt dagen etter Thanksgiving. Dagen har tradisjonelt sett markert begynnelsen på julehandelen, og blir kjennetegnet av at handelsstanden tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom.

 

– I år kliner vi skikkelig til, og kundene våre kan starte Black Friday-handelen allerede fra midnatt på Elkjop.no. Varehusene åpner allerede klokka 07.00 og timen frem til 08 er det mye å hente. Det blir flere og bedre tilbud enn noen sinne, sier Bakke.

 

Det finnes mange forklaringen på hvorfor Black Fridayhar fått navnet sitt. Én av disse skal være at trafikken i Philadelphia, der man først brukte begrepet, var usedvanlig tung denne dagen.

 

En annen forklaring skal være at Black Friday er dagen da mange butikker i USA endelig begynner å tjene penger i løpet av et kalenderår, og at man dermed beveger seg fra røde til svarte regnskapstall.

 

Nøkkelord