Du er her

TGR bytter sjefer og bremser

Etter mange år med kraftig ekspansjon sliter nå Flying Tiger med lønnsomheten. De legger seg derfor på været. Ekspansjonen bremses og noen sjefer skiftes ut.
Av Redaksjonen
Publisert 13.02.2019 13:34

De økonomiske kvalene får en rekke konsekvenser, nå med ekstra fokus på inntjening, skriver Detailfolk.dk, med henvisning til Finans.dk: Flying Tiger Copenhage taper økonomisk høyde, og det får nå eieren, oppkjøpsfonde EQT, til å handle.

Sjefsskifter

Flere sjefsskifter er på gang: Kent Bisgaard, tidligere ansatt hos Debenhams, blir ny innkjøpssjef, og får følge med nederlandske Mischa Simmons som ny kommersiell direktør.

Det er ryddet plass for en tidligere profil fra McKinsey, Martin Jermiin, i direksjonen, hvor han vil supplere adm.dir. Mette Maix. Jakten på en ny finansdirektør fortsetter.

Skifter fokus til lønnsomhet

Samtidig blir ekspansjonsstrategien skrudd kraftig ned. Pr. dags dato er det rundt 1000 Flying Tiger-butikker

Mette Maix sier til Finans.dk at det ikke holder å ha det meste av fokus på å åpne nye butikker; butikkene må gjøres mer lønnsomme.

Magert overskudd

Årsregnskapet for 2017 viste at Flying Tiger Copenhagen hadde en omsetning på 5 milliarder kroner, som var ny rekord. Men bunnlinjen lå det igjen beskjedne 4,1 millioner, mot henholdsvis 82 og 210 millioner kroner de foregående år.