Du er her

Tyskere kjøper Wayne’s Coffee

Tyske Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH kjøper den svenske kafékjeden.
Av Redaksjonen
Publisert 02.02.2018 13:16

Wayne’s Coffee har i dag 125 kafeer i sju land, og oppkjøpet vil bidra til ytterligere internasjonal ekspansjon, skriver kjeden i en pressemelding.

Kjøperen, Tank & Rast Entwicklungsgesellschaft mbH (TRE), eies av det tyske konsernet Tank & Rast Gruppe, som driver blant annet bensinstasjoner og hoteller.  

Beholder særpreget

Carlo Caldi, konsernsjef i TRE, avviser at endringen i eierskap vil påvirke Wayne’s Coffee sitt særpreg.

– Vi føler oss beæret som får overta denne reisen som kjeden startet i 1994, og vi skal spre den svenske «fika-kulturen» over hele verden, sier han i pressemeldingen.

Nye muligheter hjemme og internasjonalt

Mats Hörnell blir ny administrerende direktør i Wayne’s Coffee, og tror eierskiftet vil gi nye muligheter i Europa og globalt.

– TRE sikrer en stabil og kraftig vekst på hjemmemarkedet i Sverige, og åpner i tillegg nye muligheter internasjonalt. Vi vokser allerede kraftig i Europa, Midtøsten og Sørøst-Asia, og kan nå øke veksttempoet – spesielt i Sentral-Europa, sier Hörnell.

Kjedens kultur skal ivaretas

Eierskiftet handler om mer enn å gi kjeden de økonomiske musklene som trengs for å vokse mer, understreker avgående adm dir Anders Stål, som er en av de opprinnelige eierne:

– I bunn og grunn handler det om å styrke Wayne’s Coffee. Men det er også helt avgjørende at kjedens kultur ivaretas og fortsetter å utvikles. Dette gjelder ikke minst konseptet vårt «Swedish Fika». Det er noe som de nye eierne kommer til å ta hånd om videre, sier han.

Hörnell og de nye eierne stiller seg bak dette.

– Vi skal sørge for at merkevaren og konseptet lever videre, og at Wayne’s Coffee beholder sin unike posisjon som økologisk kafékjede, sier Hörnell.

(Pressemelding)


Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her