Du er her

Vil lokke kundene mot Strømmen

Strømmen Storsenter utvidet for en måned siden, og er nå det kjøpesenteret i Skandinavia med flest butikker. Nå gjør man seg klare til storinnrykk også fra svenske kunder
Av Kjedemagasinet
Publisert 28.08.2013 10:38

- Det er selvsagt viktig å ha størst utvalg i Skandinavia, men viktigere enn å være størst, er å være best. Nå mener vi at utvalget er så bra at vi til og med kan lokke svensker over grensen for en motsatt grensehandel, sier senterdirektør hos Strømmen Storsenter, Per Kristian Trøen.

Venter langveisfarende

Økte tollsatser gjør at flere i norsk handelsnæring er bekymret for økende svenskehandel.

- Vi kan ikke matche svenskene på pris, men vi kan slå de på utvalg og trolig også kvalitet. Vi har et utvalg av butikker som er helt unikt, og det alene tror vi er nok til å stoppe mye av handelslekkasjen til Sverige. Hos oss finner man nesten alt under samme tak, og med god service og en hyggelig atmosfære tror vi faktisk de fleste heller vil velge en kort kjøretur til oss, enn en lang kjøretur over grensen, sier Trøen.

I tillegg til et solid utvalg innen mote, sport og interiør, har Storsenteret lagt stor vekt på å etablere spennende spisesteder, som like gjerne kunne vært en hyggelig gaterestaurant midt i en storby.

- Derfor venter vi både langveisfarende besøkende fra store deler av Østlandet, og svensker som ønsker "omvendt" svenskehandel, til julehandelen på Strømmen Storsenter i år, sier Trøen.

De største kjøpesentrene i Skandinavia (Målt i antall butikker):

1. Strømmen Storsenter, Norge, 203 butikker
2. Emporia, Malmö, Sverige, 200 butikker
3. Sandvika Storsenter, Norge, 194 butikker
4. Nordstan, Göteborg, Sverige, 180 butikker

Nøkkelord