Varaordfører Kamzy Gunaratnam, birøkter Alexander Du Rietz og senterleder Hans Georg Helberg ser fram til miljøvennlig honningproduksjon på taket av Alna Senter.
Varaordfører Kamzy Gunaratnam, birøkter Alexander Du Rietz og senterleder Hans Georg Helberg ser fram til miljøvennlig honningproduksjon på taket av Alna Senter.

Kortreist honning på Alna Senter

Bier på taket i miljøets ånd! Det er det ideelle formålet med bikuber og honningproduksjon på taket av Alna Senter.

Publisert

300.000 bier bidrar til at det i høst vil stå egenprodusert inntil 140 kilo Alna-honning i butikkhyllene på senteret. Honning som altså i høyeste grad blir kortreist.

Et vennlig uttrykk

Senterleder Hans Georg Helberg forklarer:

– Et av byggene på ALNA Senter ble ved etableringen i 1996 anlagt med torvtak. Dette som et arkitektonisk uttrykk for at senteret skulle få et mer vennlig uttrykk mot omverdenen, altså – vel å merke – flere år før miljø ble tema.

– Så vokste jo saken om bienes tilbakegang og nødvendighet for livet på denne jord, og i forbindelse med et prosjekt om kortreist matproduksjon på torvtaket, ble det også satt ut bier.

Dagens birøkter har hatt kubene på taket i tre år.

– Vi ser på prosjektet som en hyggelig sak og en liten skjerv i arbeidet for et bedret miljø. Det er jo morsomt å ha ALNA sommerhonning i butikkhyllen også!

Også andre miljøtiltak

– Ellers har vi gjennomført store miljøtiltak som sparer veldig mye energi, som etterisolering, nye ventilasjonsaggregater etc., sier Hans Georg Helberg til Retailmagasinet.