Varaordfører Kamzy Gunaratnam, birøkter Alexander Du Rietz og senterleder Hans Georg Helberg ser fram til miljøvennlig honningproduksjon på taket av Alna Senter.

Kortreist honning på Alna Senter

Bier på taket i miljøets ånd! Det er det ideelle formålet med bikuber og honningproduksjon på taket av Alna Senter.

300.000 bier bidrar til at det i høst vil stå egenprodusert inntil 140 kilo Alna-honning i butikkhyllene på senteret. Honning som altså i høyeste grad blir kortreist.

Et vennlig uttrykk

Senterleder Hans Georg Helberg forklarer:

– Et av byggene på ALNA Senter ble ved etableringen i 1996 anlagt med torvtak. Dette som et arkitektonisk uttrykk for at senteret skulle få et mer vennlig uttrykk mot omverdenen, altså – vel å merke – flere år før miljø ble tema.

– Så vokste jo saken om bienes tilbakegang og nødvendighet for livet på denne jord, og i forbindelse med et prosjekt om kortreist matproduksjon på torvtaket, ble det også satt ut bier.

Dagens birøkter har hatt kubene på taket i tre år.

– Vi ser på prosjektet som en hyggelig sak og en liten skjerv i arbeidet for et bedret miljø. Det er jo morsomt å ha ALNA sommerhonning i butikkhyllen også!

Også andre miljøtiltak

– Ellers har vi gjennomført store miljøtiltak som sparer veldig mye energi, som etterisolering, nye ventilasjonsaggregater etc., sier Hans Georg Helberg til Retailmagasinet.

Powered by Labrador CMS