Kortreist honning på Alna Senter
Bier på taket i miljøets ånd! Det er det ideelle formålet med bikuber og honningproduksjon på taket av Alna Senter.
300.000 bier bidrar til at det i høst vil stå egenprodusert inntil 140 kilo Alna-honning i butikkhyllene på senteret. Honning som altså i høyeste grad blir kortreist.
Et vennlig uttrykk
Senterleder Hans Georg Helberg forklarer:
– Et av byggene på ALNA Senter ble ved etableringen i 1996 anlagt med torvtak. Dette som et arkitektonisk uttrykk for at senteret skulle få et mer vennlig uttrykk mot omverdenen, altså – vel å merke – flere år før miljø ble tema.
– Så vokste jo saken om bienes tilbakegang og nødvendighet for livet på denne jord, og i forbindelse med et prosjekt om kortreist matproduksjon på torvtaket, ble det også satt ut bier.
Dagens birøkter har hatt kubene på taket i tre år.
– Vi ser på prosjektet som en hyggelig sak og en liten skjerv i arbeidet for et bedret miljø. Det er jo morsomt å ha ALNA sommerhonning i butikkhyllen også!
Også andre miljøtiltak
– Ellers har vi gjennomført store miljøtiltak som sparer veldig mye energi, som etterisolering, nye ventilasjonsaggregater etc., sier Hans Georg Helberg til Retailmagasinet.