Senterleder Trine Bydahl
Senterleder Trine Bydahl

Alti Mandal får ikke holde søndagsåpent i sommer som den øvrige sentrumshandelen

Samtlige sentrumsbutikker i Mandal har fått tillatelse til å holde søndagsåpent i sommer, bare ikke Alti Mandal. Det har Statsforvalteren bestemt. Senteret, med støtte fra kommunen, jobber nå intenst for å få likebehandling.

Publisert

Senterleder Trine Bydahl velger å tro at det dreier seg om en saksbehandlingsfeil, og at Statsforvalteren vil rette opp feilen.

I utgangspunktet er et det endelig vedtak fra Statsforvalteren, hvor Alti Mandal likestilles med kjøpesentrene i Lyngdal og Grimstad.

– Forskjellen er at de ligger utenfor sentrum, mens vi ligger i sentrum, fremholder Bydahl overfor Retailmagasinet.

Heldigvis støtter kommunen aksjonen for likebehandling.

Mandal er en turistby hvor butikkene i sentrum står sammen, deriblant Alti Mandal, som ligger i sentrum. Alti Mandal er en del av sentrumsplanen i alle andre sammenhenger, og man kan ikke forskjellsbehandle butikkene i sentrum, mener Bydahl.

– Hvor negativt vil ikke det være for turistene, og spesielt for båttrafikken som legger til kai hos oss på Alti Mandal. Skal passasjerene som besøker Mandal, måtte gå over gata for å handle de samme varene som de kan få hos lokale kjøpmenn inne på senteret? Eller for å si det på en annen måte: Man kan handle på den siden av gata som ligger lengst borte fra elva, men ikke på den andre siden av samme gate!

Avhengig av hverandre

Senterledeeren mener at Mandal er en såpass liten by at de er alle avhengige av hverandre. Ingen er tjent med stengte butikker i sentrum.

– For oss og for Mandal vil dette være svært uheldig. Sommerhandelen betyr utrolig mye for alle. Vi har over en tredobling av besøkende om sommeren, og søndagene har gitt trafikk til butikkene. Vi har også hatt søndagsåpent hver år siden 2017, på lik linje med resten av sentrumshandelen. Dette er veldig frustrerende for senteret og butikkene, sier senterlederen med ettertrykk, som avslutningsvis roser kommunen for den jobben de gjør for å få ordnet opp i dette.

Powered by Labrador CMS