Arbeidsministeren fikk arbeidslivsrapport av KIWI

KIWI overrakte i dag arbeidsminister Hauglie rapport om deres erfaringer fra arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert
I dag overrakte KIWI rapporten «Rustet for arbeidslivet» til Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). 10 000 personer har gjennomført utdanning på «KIWIskolen». I rapporten viser KIWI hva norsk utdanning og arbeidsliv kan lære av private kjedeskoler.

- I rapporten har KIWI samlet erfaringer fra tiår med KIWIskolen. Norge står overfor flere utfordringer i dagens utdanning og arbeidsliv, og alle må jobbe sammen for å løse dem. Vi tror KIWIskolen og andre kjedeskoler kan være en del av løsningen, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Rapporten illustrerer fire utfordringer for fremtidens arbeidsmarked og viser hvordan kjedeskoler bidrar til å løse utfordringene.

- Skal flere nyte av kjedeskolers erfaringer, må myndighetene på banen, sier opplæringssjef i KIWI og leder av KIWIskolen, Jon Buxrud. – Derfor kommer vi i rapporten med oppfordringer til beslutningstakere som vi mener vil løfte kvaliteten på yrkesfaglig utdanning og inkludere flere i fremtidens arbeidsmarked.

I tillegg til statsråden og KIWI-sjefen var det innlegg fra Vibeke Madsen, direktør i Virke, Mette Larsen, yrkesfaglærer på Etterstad videregående, Jon Buxrud, opplæringssjef i KIWI og leder for KIWIskolen, Osama Alnobani, assisterende butikksjef ved KIWI XL Ligo-senteret og Heidi Ibenholt, butikksjef for KIWI Byporten.