CC Hamar – glade vinnere av prisen Årets Kjøpesenter 2017.
CC Hamar – glade vinnere av prisen Årets Kjøpesenter 2017.

Nominerte til Årets Kjøpesenter 2018

Tre kjøpesentre er nominert til den gjeve prisen "Årets Kjøpesenter 2018", som deles ut under Kjøpesenterkonferansen på Quality Airport Hotel Gardermoen 18. oktober 2018.

Publisert

Utmerkelsen deles hvert år ut av Nordic Council of Shopping Centers til den fremste representanten for moderne norsk kjøpesenterdrift. Årets vinner blir automatisk nominert til NCSCs konkurranse "Årets Nordiske Kjøpesenter", og den nordiske vinneren går igjen videre til den europeiske konkurransen.

Juryen for "Årets Kjøpesenter 2018" har bestemt at sentrene Buskerud Storsenter, Horisont og Amfi Kanebogen skal knive om den gjeve tittelen. Kandidatene er vurdert på områdene intern og ekstern markedsføring, organisering, drift, arkitektur, senterutvikling og miljø. I tillegg må sentrene på ett eller flere av disse områdene skal ha gjort noe som er enestående og nyskapende de siste 12 måneder, eller som er gjort på en mer fremragende måte enn andre.

Tre nominerte

Juryen har nominert de tre kandidatene på følgende grunnlag:

Horisont Kjøpesenter - Bergen

Ble etablert i 2014 som et regionalsenter. Kjøpesenteret har en gjennomgående tiltalende arkitektur, med godt material- og fargevalg både innvendig og utvendig. Senteret har også utvendig markedsplass og tiltalende skilting. Butikkmiksen er variert og inkluderer noen store viktige dragere, og senteret har positiv omsetningsutvikling i et konkurranseutsatt område. Markedsføringen er målrettet og variert med mange kreative og spennende aktiviteter på senteret. Det oppleves en god atmosfære blant både ansatte og kunder. Horisont har fine innendørs parkeringsarealer og er lett tilgjengelig med bil, buss og til fots

Buskerud Storsenter - Krokstadelva

Åpnet i 1994. Ombygget og nyåpnet i 2017. Senteret har åpne, lyse og ryddige fellesarealer. De nye butikkfasadene oppleves imøtekommende og synlige ettersom butikkfrontene eksponeres godt med mørke himlinger og nedtonet belysning i fellesarealet. Buskerud Storsenter har 2 innganger med god bakkeparkering foran begge, og det er lett å orientere seg i senteret. Senteret har gode løsninger og kvalitet på varelevering og avfallshåndtering, i tillegg til helt nytt ventilasjonssystem med spesiell høy grad av gjenvinning. Eksteriør og interiør smelter godt sammen i samstemt arkitektur.

AMFI Kanebogen – Harstad

Bygget i 1985. Utvidet og nyåpnet i 2017. Flott gjennomført senter hvor gammel og ny del smelter sammen på en vellykket måte. Senteret har fine fellesarealer, god fargesetting og materialbruk. God skilting gjør det lett å orientere seg i senteret og det er godt med dagslys inne i senterets fellesareal og hos noen av leietakerne. AMFI Kanebogen har engasjert og variert markedsføring med spesielt fokus på kundeklubben. De er flinke til å følge opp resultater av kampanjer og til å imøtekomme kundenes ønsker og behov. Barnefamilier er godt ivaretatt med gode fasiliteter for stelle- og ammerom, samt en arealeffektiv barnepark strategisk plassert i nærheten av et spisested. Det oppleves at senteret har en positiv internkultur som smitter over på senterets kunder.

Jury for Årets Kjøpesenter 2018

  • Jomar Asbøll, Trondheim Torg (juryleder)
  • Bjørn Helge Nygaard, Prognosesenteret AS
  • Nils Tveit, Arkitektkontoret Nils Tveit AS
  • Nina Utkilen, CC Hamar

Tidligere vinnere

City Syd -Trondheim (1993), Sandvika Storsenter - Bærum (1994), Meyer-Senteret - Mo i Rana (1995), Galleriet Bergen (1996), Ski Storsenter (1997), Trondheim Torg (1998), Strømmen Storsenter (1999), Byporten Shopping - Oslo (2000) Amanda Storsenter - Haugesund (2001), Oslo City (2002), Amfi Narvik (2003), CC Vest – Oslo (2004), Sartor Senter - Bergen (2005), CC Gjøvik (2006), (2007*), Herkules - Skien (2008), Oslo City (2009), Sandvika Storsenter (2010), AMFI Alta (2011), Storo Storsenter (2012), Gulskogen (2013), Vestkanten (2014), Strømmen Storsenter (2015), Jekta Storsenter (2016) og CC Hamar (2017).

* I 2008 ble det besluttet å omdefinere prisen til å gjelde for inneværende år. 2007 er derfor hoppet over.

Powered by Labrador CMS