Biltemas miljøvennlige bærepose gir kundene et mer miljøvennlig alternativ. (Foto: Biltema)
Biltemas miljøvennlige bærepose gir kundene et mer miljøvennlig alternativ. (Foto: Biltema)

Lanserer mer miljøvennlige bæreposer

– I år faser vi ut våre gamle handleposer og erstatter dem med et mer miljøvennlig, biologisk nedbrytbart alternativ – ‘ECO-bagen’, opplyser kvalitetssjef og miljøansvarlig i Biltema, Karin Bandrup.

Publisert Sist oppdatert

– Det betyr at kundene våre får et mer miljøvennlig alternativ. Den nye posen er laget av fornyelsesbare råvarer, som f.eks mais. Vi har som overordnet mål om å fjerne og erstatte unødvendig plast knyttet til våre produkter, med mer miljøsnille materialer, sier Bandrup.

Ny miljøstrategi

– Dette er en viktig del av vår nye miljøstrategi, hvor vi også har som mål å redusere bruken av fossil plast i emballasje og logistikk med 80 prosent, på knappe to år, fortsetter Bandrup.

Den nordiske varehuskjeden har allerede sluttet å produsere vanlige handleposer, men de gamle posene vil finnes i en overgangsperiode. På litt sikt vil kundene kun få miljøposen og gjenbruksposer.

Karin Bandrup: – Vi tar ansvar, og gjør alt vi kan for å forbedre miljøet. (Foto: Biltema)
Karin Bandrup: – Vi tar ansvar, og gjør alt vi kan for å forbedre miljøet. (Foto: Biltema)

Resirkuleres

– Miljøposen resirkuleres gjennom forbrenning, noe som passer det nordiske forbruksmønsteret. Undersøkelser fra Miljødirektoratet i Norge viser at norske forbrukere har ett bevisst forhold til resirkulering av plastposer. Over 80 prosent av alle plastbæreposer brukes til avfallshåndtering, og få poser havner i naturen, fremholder Bandrup.

Biltemas miljøvennlige bærepose

  • Laget av PLA (Polyactic acid), en biologisk nedbrytbar termoplast, av 100% fossilfri råvare, og med lavt utslipp av CO2 ved tilvirkning.
  • Maisstivelse eller sukkerrør er de vanligste råvarene ved tilvirkning av PLA.
  • Resirkuleres gjennom forbrenning.
  • Finnes i alle Biltemas varehus i Norden.