Soheil Seyedi og faglig leder Jannicke Østlie i Dreamwork Academy
Daglig leder Soheil Seyedi og faglig leder Jannicke Østlie i Dreamwork Academy har utviklet en modell utleie av arbeidskraft som er innenfor de nye reglene for bemanning. Samtidig kompetanseheving er nøkkelordet

Skal leie ut bemanning til retail gjennom skreddersydd kompetanseheving

1. juli var deadline for de nye bemanningsreglene som ble innført tidligere i vår. Dreamwork Academy har funnet en løsning som er tilpasset de nye reglene hvor utleie av arbeidskraft er kraftig innskjerpet.

Retail er den bransjen hvor rekrutteringsselskapet Dreamwork har vokst hurtigst de siste to årene. Blant kjedene de jobber med er Sprell, Sabrura Sushi, Jordbærpikene og Sunset Boulevard. Før sommeren ble Janick Loewe ble ansatt for å bygge retailavdelingen videre.

Daglig leder Soheil Seyedi sier til Retailmagasinet at han er sikker på at det reelle behovet for innleie av arbeidskraft i retail vil øke, de nye reglene til tross. Behovet har alltid vært der, og tidene tilsier også av retail fortsatt vil foretrekke å leie inn deler av arbeidsstokken sin. Selv om de nye reglene altså gjør det atskillig vanskeligere.

På denne bakgrunn kan Dreamwork Academys nye tilbud være kjærkomment. Tilbudet innebærer at kandidatene som leies ut deltar i et utdanningsløp på en høyskole samtidig som de jobber.

– Det finnes lite av opplæringstilbud rettet mot retail på norske høyskoler i dag. Og for dem som begynner på grunnivå i retail er det et enormt behov for påfyll av kompetanse, sier Seyedi.

I opplegget til Dreamwork får kandidatene full lønn fra første arbeidsdag og dekket alle utgifter til utdannelsen.

Praktikantordningen skal være godt forankret og kvalitetssikret innenfor det nye regelverket innen arbeidsretten. Dreamwork Academy er opptatt av å sikre at deres tiltak og løsninger er i samsvar med alle relevante lover og forskrifter.

Dreamworks strategiske omlegging er ment å være en sømløs overgang og gi betydelige fordeler både for bemanningsforetak og arbeidstakere.

– Den ansatte får mulighet til å utvikle- og sertifisere seg, mens arbeidsgiver får den kompetansen som behøves, uten at det går utover inntjeningen, sier Seyedi.

Arbeidsgivers risiko reduseres ved at Dreamwork sitter på arbeidsgiveransvaret.

Dreamwork Academy vil skreddersy opplæringsprogram for hver kunde i samarbeid med utdanningsinstitusjoner.

– Praktikantordningen balanserer behovet for kontinuerlig utvikling hos de ansatte med arbeidsgivers behov for spesifikk kompetanse. Ved å implementere denne ordningen, legger selskaper grunnlaget for en sterk og konkurransedyktig arbeidsstyrke, sier Jannicke Østlie, faglig rådgiver i Dreamwork Academy. Hun har siden 2014 jobbet med rekruttering og å skaffe praksisplasser. Hun har også selv erfaring fra Høyskolen Kristiania.

Østlie poengterer at det er godt kvalifiserte kandidater de rekrutterer inn i praktikantordningen. Og kun kandidater som er i stand til å håndtere kravene og utføre oppgavene som kreves i en fulltidsstilling.

– Slik arbeidslivet er i dag trengs påfyll hele tiden. Vi tilrettelegger for å tette kompetansegapet, sier hun.

Jannicke Østlie beskriver to typer kandidater: Nyutdannede som ikke kommer seg ut i jobb fordi den mangler reell arbeidserfaring og kandidater som rett og slett ønsker å endre bransje, typisk grunnet volatile tider.

– Det er snakk om dyktige folk skal komme seg raskt inn i nye jobber, enten det er en overgang eller den første jobben, sier hun.

I et av oppleggene vil kandidatene gjennomføre et 140 timers kurs i løpet av 6-12 måneder.

I tillegg til samarbeidet med høyskoler vil Dreamwork samarbeide med Karrieresenteret om oppfølging av kandidatene.

Powered by Labrador CMS