Knut Anders Wangen: – Vi har en åpen invitasjon til alle banker. (Foto: Nils Vanebo)

Gjensidige blir Mobilepay-partner

Kampen om mobilbetaling fortsetter blant bankene. Nå inngår Gjensidige Bank partnerskap med Danske Banks mobilbetalingsløsning, Mobilepay. 

Publisert

Det skriver Dagens Næringsliv. I oktober i fjor valgte Nordea å inngå partnerskap med Danske Bank istedenfor å etablere sin egen mobilbetalingsløsning. Nå gjør Gjensidige Bank det samme.

’På tvers av bankene’

– Avtalen med Gjensidige Bank sikrer at vi tar et nytt stort skritt mot å skape en mobilbetalingsløsning på tvers av bankene. Vi er i tett dialog med flere banker og har tro på at antallet partnerbanker øker i tiden som kommer, sier leder av Mobilepay, Knut Anders Wangen. Mobilepay skilles ut fra Danske Bank og etableres som et eget selskap i år, og ambisjonen er å få så mange banker som mulig til å ta i bruk deres mobilbetalingsprodukt, Mobilpay.

Alle flyttet til Mobilepay

Oppskriften har lykkes i Danmark. Der har nå så godt som alle bankene tatt i bruk Mobilepay som løsning for mobilbetaling, og bidratt til at den opprinnelige mobilbetalingsløsningen Swipp – som 70 danske banker var med å opprette – legges ned nå i februar. I Danmark har Mobilepay tre millioner kunder og vært den klart størst mobilbetalingsløsningen.

I Norge har Vipps to millioner kunder, sammenlignet med Mobilepays 350.000 og Sparebank 1 Gruppens Mcashs 500.000 kunder.

Åpen invitasjon

– Det ble en kjedereaksjon i Danmark da Nordea valgte å gå til Mobilepay. Det har vært en enorm interesse for Mobilepay fra andre norske banker etter at samarbeidet med Nordea ble kjent. Vi har en åpen invitasjon til alle banker, sier Wangen til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS