Bjørn Gulden er CEO i sports- og motevarekonsernet PUMA og tar nå på seg nok et tungt styreverv som styreleder for Salling Group.
Bjørn Gulden er CEO i sports- og motevarekonsernet PUMA og tar nå på seg nok et tungt styreverv som styreleder for Salling Group.

Nytt retailtoppverv for Bjørn Gulden

Norske Bjørn Gulden (54) blir styreleder i den danske retailgruppen Salling Group. Gulden er til daglig toppsjef i sports- og motemerket PUMA.

Publisert

Det skriver Salling Group i en pressemelding. Han beskrives som ‘en internasjonal profil med dyp innsikt i detaljhandel’. Fra før er Gulden også medlem av styrene i blant andre BVB (Borussia Dortmund) og Deichmann.

– Med Bjørn Gulden sikrer vi både kontinuitet og fokus på å videreutvikle Salling Groups sterke markedsposisjon og samtidig opprettholde selskapets unike operasjonelle nivå, sier Jens Bjerg Sørensen, styreleder i Herman Salling Foundation som eier Salling Group:

Om Salling Group

Salling Group eier kjeder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti. Har rundt 50.000 ansatte i Tyskland, Polen og Danmark som betjener 11 millioner kunder hver uke.

100 % eid av Salling-fondene og en del av overskuddet tilbake til samfunnet.

Siden 2012 har Salling-fondene gitt mer enn én milliard kroner til utdanning, kultur, idrett, sosialt arbeid og andre formål.

– Som person skaper han resultater gjennom engasjement og tillit til organisering og ledelse, og siden Bjørn Gulden allerede har vært en sentral del av styret i flere år, har han derfor en grundig kunnskap om selskapets strategi og den sterke kulturen som kjennetegner oss.

Et ekstremt solid selskap

Gulden etterfølger Nils Smedegaard Andersen som styreleder i Salling Group, etter at han kunngjorde sin avgang i fjor etter 12 år i stillingen.

Selv sier Bjørn Gulden om sin tiltredelse som ny styreleder:

– Salling Group er et ekstremt solid selskap, som har gjort det veldig bra over lang tid. Samtidig står Salling Group, som alle andre detaljhandelselskaper, overfor en rekke avgjørende valg i et svært dynamisk marked. Jeg er derfor veldig stolt over at eierne har tilbudt meg å være styreleder. Både styret og ledelsen kjenner meg godt etter mange års samarbeid og vet at Salling Group har svært talentfulle og lidenskapelige ansatte. Jeg er overbevist om at vi sammen kan fortsette den positive utviklingen Salling Group har hatt, og jeg ser frem til å ta tak i oppgaven, sier.

‘Unik forståelse av kunder og detaljhandel’

Om Bjørn Gulden

Bjørn Gulden er en norsk næringslivsleder og tidligere fotballspiller. Han vokste opp i Hallingdal og spilte i yngre år for klubbene Geilo og Gol, før han gikk til Strømsgodset i 1983. I 1984 ble han proff i tyske Nürnberg. I 1986 og 1987 spilte han for Bryne og ble cupmester i 1987. Etter fotballkarrieren har han arbeidet innen sportsutstyr- og tekstilbransjen, og han ble i 2013 sjef for den tyske sportsmerkevaren PUMA. Han er sønn av den tidligere landslagsspilleren i fotball og håndball Arild Gulden. (Wikipedia

I Danmark er Bjørn Gulden mest kjent for sin tid som adm. dir. i smykkeselskapet Pandora, før han i 2013 skiftet beite til det globale sports- og motemerket PUMA, med hovedkontor i Tyskland. Før det gjorde Bjørn Gulden karriere med en rekke andre kjente internasjonale merkevarer, inkludert Adidas, Helly Hansen og Europas største skoforhandler Deichmann. Før sin retailkarriere var han profesjonell fotballspiller i tyske Bundesliga og på det norske landslaget.

Forståelse på tvers av markeder

– Fra Salling-fondene er vi veldig glade for at Bjørn Gulden tar over styreledervervet. Han har en unik forståelse av kunder og detaljhandel på tvers av markeder, bygd gjennom erfaring fra en rekke verdens ledende merkevarer. Samtidig kjenner og forstår han dynamikken i en langsiktig og pasient, men også krevende eierstruktur som midlene, sier Jens Bjerg Sørensen, styreleder i Salling Fondene.

I 2018 omsatte Salling Group for DKK 59,4 milliarder og sysselsetter rundt 50.000 mennesker i Tyskland, Polen og Danmark.

Powered by Labrador CMS