Brobyggerbedriftsprisen til 7-Eleven

7-Eleven og Magnus Reitan er tildelt Brobyggerbedriftsprisen 2013 for sitt arbeid med inkludering og integrering i arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert
I Norge har flere enn 50 prosent av kjøpmennene i 7-Eleven flerkulturell bakgrunn.

- Mangfold beriker oss


- Dette er en svært hyggelig anerkjennelse. Vi tror mangfold beriker og utvikler oss. For oss handler det om selve mennesket, ikke hvor du kommer fra. Det er veldig morsomt for oss at det er så mange med flerkulturell bakgrunn som gjør suksess hos oss, som får muligheter, og som også blir gode eksempler for andre, påpeker administrerende direktør Magnus Reitan i Reitan Convenience.

- Vi mener mangfold bidrar til verdiskaping og en positiv bedriftskultur. Mennesker med ulik bakgrunn, erfaring og kompetanse utfyller hverandre. Min far, Odd Reitan, startet sin første butikk i 1972, og nå består Reitangruppen av 4.000 butikker i syv land. Det er først de senere årene vi har svært mange med bakgrunn fra andre land, og de siste årene har de aller beste kjøpmennene i 7-Eleven vært kjøpmenn med flerkulturell bakgrunn, sier Magnus Reitan.

- Bidrar til samfunnsbygging


Brobyggerprisen overrekkes 7-Eleven og Magnus Reitan 14. august. Den er tidligere tildelt blant andre HKH Kronprins Håkon, Erna Solberg, Wenche Foss, og Muhammad Rafiq, tidligere president i Pakistan. Prisen deles ut av 14. august-komiteen, som arrangerer Pakistansk nasjonaldag i Norge. 14. augustkomiteen jobber for å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunnet, og har et spesielt fokus på møteplasser og dialog, samt å øke pakistanere og nordmenns kunnskap om hverandres kultur, tradisjoner og verdier. I 2013 deles det ut totalt fem priser (se faktaboks, red.anm.)

- Mange minoritetsgrupper har problemer med å komme inn i arbeidsmarkedet, og dette er en stor utfordring for vellykket integrering i Norge. Gjennom sitt arbeid med integrering av mennesker med minoritetsbakgrunn bidrar 7-Eleven både til samfunnsbygging og brobygging mellom kulturer, og er derfor en verdig prisvinner, sier leder av 14. augustkomiteen Aamir Javed Sheikh.