"Butikker er det vi kan" – leverer både total- og delløsninger
ECL Prosjekt AS prosjekterer, bygger og innreder butikker over hele landet.
Selskapet ble stiftet i 2006. De har seks ansatte i Oslo og jobber over hele Norge. Tidligere jobbet de nordisk, noe de fortsatt gjør, men nå gjennom samarbeidspartnere i Danmark og Sverige.
Også ECL Prosjekt fikk merke usikkerheten som hersket i markedet de første månedene etter pandemiutbruddet i mars i fjor.
– Men siden sommerferien har vi hatt bra aktivitet, sier Espen Cook Lunde, gründer og fagansvarlig i ECL Prosjekt. Han er utdannet sivilingeniør innen bygg.
ECL Prosjekt har spesialisert seg på kun å jobbe med butikker, mest innen faghandel.
– Butikker er det vi kan. Vi leverer både totalprosjekter og delløsninger. Siden vi har kompetanse på bygg, kan vi levere totalløsninger, forteller Cook Lunde.
Altså nøkkelferdige butikker inkludert bygg, el, ventilasjon og rør.
– Men vi leverer også delløsninger hvis kunden ønsker det, for eksempel bare innredningen, eller bare bygg, presiserer han.
Til montering leier de inn folk fra gode samarbeidspartnere gjennom mange år.
Også på gulv, belysning og skilting har de flere faste underleverandører.
Sparringspartner
Blant kjedene som ECL Prosjekt har samarbeidet med over tid er blant annet kjeder som Boots Norge, Samsung og Varner-gruppen. De har bygget alle Boots Norges apoteker i Norge. De har også bygget mye butikker for internasjonale aktører, som Hermes og Nespresso. For Hermès har de bygget både i Oslo og Stockholm.
Miks mellom fysisk og digitalt
ECL Prosjekt har både avtaler om løpende oppgraderinger for kjeder, og større utrullinger innenfor kortere tidsrom.
Espen Cook Lunde mener at kjedene er gode på å holde butikkene sine up-to-date.
– Med økende netthandel blir det viktigere å ha attraktive butikker, men de bør se på antall butikker. Kjedene er trolig best tjent med å ha færre, større og mer tydelige butikker, med høy servicegrad. Mange kjeder jobber med å finne balansen mellom fysiske butikker og nettbutikk, sier Cook Lunde.
Utlevering av varer kjøpt på nett i butikk er blitt vanlig. Flere kjeder bygger derfor hentestasjoner i butikkene sine, som ECL bygger.
Både gjenbruk og nytt
Selv om norske butikkjeder investerer i butikkene sine, er de kostnadsbevisste.
– Det handler om å finne gode og smarte løsninger. Blant annet ønsker kundene våre typisk en miks av gjenbruk og nytt. Kjedene ønsker ikke å bytte ut all butikkinnredning, forteller Cook Lunde.
De leverer shop-in-shop løsninger til kunder i større varehus. Eksempelvis har kjedene i elektrobransjen ofte slike løsninger. ECL Prosjekt har levert en rekke slike.
Egen produksjon
I fjor høst gikk ECL Prosjekt sammen med tre samarbeidspartnere i Sverige om å kjøpe en innredningsfabrikk i Tibro hvor det produseres innredning.
ECL Prosjekt har planer om stabil og sikker vekst.
– Vi bygger stein på stein og vil være en solid bedrift for våre kunder også i framtida, avslutter Espen Cook Lunde.