Down Town (bilde) og Herkules kutter én time i gratis parkering.
Down Town (bilde) og Herkules kutter én time i gratis parkering.

Strammer inn litt på fri parkering i Grenland

Citycon Down Town i Porsgrunn og Herkules i Skien innfører litt strammere parkering til høsten. Men det er vel å merke først etter tre timer kunden må betale.

Publisert

– Vi kan ikke holde parkering for hele byen, sa Bent Rosenberg, senterleder både for Down Town og Herkules, til lokalaviser i Grenland.

Senterleder Bent Rosenberg
Senterleder Bent Rosenberg

– Det ér litt for firkantet uttrykt, presiserer han overfor Retailmagasinet, og forklarer:

– Tidligere var det fri parkering i fire timer. Down Town ligger midt i bysentrum, så det ble selvfølgelig i en viss grad utnyttet av enkelte. Vi har lenge bebudet en liten innstramming. Herkules har hatt tre timer gratis siden 1. desember, og Down Town kommer etter i løpet av høsten. For kundene er tre timer gratis gunstig sammenlignet med de fleste sammenlignbare sentre i norske byer.

Rosenberg opplyser at også Alti Brotorvet i Bamble vil legge seg på samme linje med tre timer fri parkering, og etter det 20 kroner pr. påbegynt time.

Sammenlignet med offentlig parkering i Porsgrunn?

– Det var i ferd med å bli et opplegg med betaling fra parkeringsstart. Men så tok foreningen Porsgrunn Min By saken opp med kommunen, og avtalen ble én times fri parkering før det må betales, opplyser Bent Rosenberg.

Powered by Labrador CMS