Innhold fra annonsør

ECL Prosjekt, Trondheim Lufthavn, innredning
Heinemanns butikker er unike og knyttet til hver by. Her fra Trondheim.

Spennende flyplassbutikker – høye krav til finish og kvalitet

ECL Prosjekt har prosjektert, produsert og montert innredning til tax-free butikker for Heinemann på flyplassene i Stavanger, Bergen og Trondheim. Prosjektet har bestått av mellom to og fire butikker på hver flyplass hvor butikkarealet har variert mellom 80 og 1.500 m2. Leveransen har altså omfattet både store og små butikker.

ECL Prosjekt, innredning Bergen Lufthavn
Fra flyplassen i Bergen. Fargepaletten kommer fra Bryggen.

Prosjektet har vart i et år, og på noen områder har det skilt seg ut. Prosjektleder Andreas Raa-Bergset forklarer:

– Kjernen i prosjektet er at oppdragsgiver i størst mulig grad ønsket å knytte konseptet til den aktuelle byen, med andre ord en ny form for lokal forankring. Heinemann ønsker å gjøre det slik fremfor å ha like butikker rundt omkring i verden.

Eksempelvis har butikkreolene i Bergen fått karakteristiske farger hentet fra Bryggen: gult, hvitt og rødt. I Stavanger har de båtbauger som takdekor.

Prosjektleder Raa-Bergset har selv erfaring fra kundesiden i retail ved tidligere å ha hatt ansvar for innredning og vareplassering i kosmetikkbransjen. Han synes at ECLs prosjekt for Heinemann har vært spennende. 

– Heinemann stiller høye krav til finish og kvalitet. Det har vært spennende å være med på å levere butikker som alle har vært skreddersydde. I butikklayouten er det gjort noen mindre endringer. Ikke noe har vært standard, og det har vært et puslespill og stor grad av tilpasninger på plass. Montørene måtte bruke sag og fil.

Beliggenheten på flyplasser stilte noen ekstra krav til leveransen. Kravene til butikkinnredning er strengere, eksempelvis må alt være brannklasset i klasse B.

– Samarbeidet med Heinemann og Avinor har fungert meget godt, sier Andreas Raa-Bergset.

 

Gjenbruk og naturlige materialer øker

ECL Prosjekt, Stavanger Lufthavn, innredning
Treinnredning er populært og produseres på fabrikken i Tibro.

Bærekraft er blitt viktigere, også for butikkinnredning.

– Flere av kundene våre etterspør gjenbruk og bruk av resirkulerte materialer i innredningen, forteller Andreas Raa-Bergset.

ECL Prosjekt er selvsagt med på denne trenden.

– Sammen med kundene diskuterer vi om hele reolen må byttes eller om vi kan kle inn de eksisterende med nye paneler. I prosjektet med Heinemann fikk vi som mandat at alt som kan gjenbrukes, skal gjenbrukes, sier prosjektlederen.

En hel del skrog og innmat av den eksisterende innredningen ble gjenbrukt. Også håndtak ble gjenbrukt selv om skuffefronten ble byttet ut. Skuffeskrog er også brukt videre.

En annen trend er at kunder i større grad ønsker bruk av naturmaterialer som ser ut som panel av tre, og ikke laminat eller glossy overflater.

– Flere kjeder ønsker seg den rustikke og organiske looken, bekrefter ECLs prosjektleder.

All treinnredning som ECL Prosjekt leverer produseres på egen fabrikk i Tibro. De har tett dialog med fabrikken for å finne de beste løsningene.

Spesialist på innredning til retail

ECL Prosjekt AS prosjekterer, bygger og innreder butikker over hele landet. De leverer både totalprosjekter og delløsninger, og både spesialproduksjon og systemløsninger.

Tjenestene de yter til norsk retail er prosjektledelse, konseptutvikling, design, plantegninger, produksjon av butikkinnredning, shop-in-shop løsninger, lagring og logistikk, konstruksjon og installasjon.

For noen kunder håndterer ECL Prosjekt også belysning og gulv.

Selskapet er ikke topptungt. Tross jevn vekst gjennom en årrekke er de fortsatt bare seks ansatte.

– Vi er en ren prosjektlederorganisasjon og leier inn de fagene vi trenger, som elektrikere, rørleggere, snekkere og ventilasjon, forklarer Espen Cook Lunde.

Han er utdannet sivilingeniør innen bygg og gründer og er hovedeier og fagansvarlig i ECL Prosjekt.

Kun retail

ECL Prosjekt satser på sunn drift og har tjent penger i alle år. Målet er å bygge stein på stein med en viss omsetningsvekst hvert år.

Retail utgjør 100% av omsetningen, det meste til faghandel.

– Vi har fra første stund jobbet utelukkede med retail, sier Lunde.

De vektlegger høy servicegrad og sikter på å ha kundeforhold som varer over tid. Men naturlig nok kommer noen nye kunder til, mens andre går.

Etter en liten dipp i det første koronaåret, har ECL Prosjekt hatt god omsetning og gode marginer. De to siste årene har omsetningen passert 100 MNOK. De merker at økonomien har roet seg noe i år samt at det er kommet inn endel nye aktører på bygg-siden. Lunde fastslår at det skjer en viss bransjeglidning.

Trender

En trend innen butikkinnredning er at bærekraft også her vektlegges tyngre.

– Vi legger til rette for utstrakt gjenbruk av materialer når dette er mulig. Vi bruker også materialer som setter mindre fotspor i naturen, sier Lunde.

Naturlige materialer blir mer etterspurt. Eksempelvis hvor man kan se trestrukturen.

ECL Prosjekt minimaliserer avfallsproduksjonen og har en sorteringsgrad som ligger på minst 80%.

Fabrikk i Sverige

All trebasert innredning produseres på vår egen fabrikk Nordic Interior Production AB i Tibro i Sverige.

Fabrikken omsetter for over 75 MSEK og er et spesialsnekkeri som er gode på sitt håndverk. De produserer også konseptuelle elementer.

 

 

 

Powered by Labrador CMS