Salgsleder Anita Moseng og butikksjef Rune Bakken.

Coop satser: Åpnet byggvarehus på 10.000 m2 i Trondheim

Obs Bygg Leangen åpnet i dag og vil med sine 10.000 m2 bli et av landets største og mest moderne byggvarehus.

Siden corona-pandemien traff landet har nordmenn pusset opp som aldri før. Nå får oppussingslystne trøndere en ny destinasjon.

Det er snakk om den største investeringen som Coop Midt-Norge noensinne har gjort i én enkelt butikk.

Dobler arealet

Butikksjef Rune Bakken har flyttet med seg sine ansatte fra Obs Bygg på Lade til det nye gigantbygget på Leangen, og får bortimot dobbelt så stort areal til rådighet. Frem til januar i år hadde Coop solgt byggevarer på Lade siden 1976. Nå har altså butikken flyttet ut av kjøpesenteret City Lade og inn i eget bygg på Leangen.

– Nå får både ansatte og kunder en butikk som er tilpasset en moderne byggvare. Her har vi en enorm drive-in trelastavdeling, der folk slipper å rygge tilhengere eller stå ute for å laste opp varer. Nå er det bare å kjøre inn bilen med tilhenger og finne seg en lastesone. Vi utvider også vareutvalget innenfor blant annet bad, gulv og verktøy. Innenfor maling har vi hatt en unik posisjon i mange år, nå utvider vi også denne avdelingen, sier Bakken.

-Beste tomta i byen

Det nye byggvarehuset er den største investeringen noensinne i én enkelt butikk for eieren Coop Midt-Norge.

– Totalt har vi investert 187 millioner kroner i tomt, bygging og inventar. Samtidig har vi sjelden følt oss mer sikre på at en butikk vil bli en suksess. Dette er definitivt den beste tomta i byen for byggvarer, synlig beliggende ved E6, med enkel adkomst, rikelig med parkering og IKEA som nærmeste nabo, sier Torbjørn Skei, adm. dir. i Coop Midt-Norge.

Tomten huset tidligere det gamle slakterianlegget til Nortura. Det var et omfattende arbeid å rive 33.000 kvadratmeter med gammel bygningsmasse før nybygget kunne reises.

– Folk forbinder oss selvsagt aller mest med dagligvarer, men Coop Midt-Norge solgte faktisk byggvarer for over 1 milliard kroner i fjor. Bygg er et viktig satsningsområde, og vi har store ambisjoner for de neste årene. Obs Bygg skal være det foretrukne valget for privatkunder, og vi har et tydelig mål om å være billigst på pris, sier Skei.

Tror på vekst

Butikksjefen tror at kundene raskt vil finne veien til den nye butikken.

– Vi har en stor og trofast kundegruppe fra Lade som har gledet seg til ny butikk, i tillegg tror jeg den fantastiske beliggenheten vil sikre oss mange nye kunder. I gammelbutikken på Lade hadde vi en omsetning på 233 millioner i fjor, men jeg tror vi passerer 300 millioner på Leangen allerede i første driftsår. Det er det første delmålet, sier Rune Bakken. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS