På Hellsenteret i Stjørdal droppes husleien helt i april.
På Hellsenteret i Stjørdal droppes husleien helt i april.

Kjøpesentre slår av på husleien

På Kuben i Rissa halveres husleien i april, mens den på Hell i Stjørdal droppes helt.

Publisert

Husleien på Kuben halveres i april.

– Det vil si de leietakerne som måtte stenge umiddelbart da viruskrisen slo inn for fullt også hos oss, opplyser Benjamin Schei, styreleder i Kuben Kjøpesenter AS, til Retailmagasinet.

Kuben kjøpesenter i Rissa i Trøndelag.
Kuben kjøpesenter i Rissa i Trøndelag.
Benjamin Schei
Benjamin Schei

Det var en enstemmig styrebeslutning: – Vi må jo akseptere de nye realitetene. De som måte stenge straks, fikk regulert ned husleien ned til det halve, likeså de butikkene som har valgt å holde det gående med redusert åpningstid. De opplever jo kraftig fall i omsetningen. Leietakere av kontorlokaler som ikke er rammet av krisen, betaler normal husleie.

Konsekvensen er naturligvis at utleier også mister helt vesentlige inntekter:

– Som vi har møtt med å søke banken om avdragsfrihet. Det er innvilget. Samtidig har vi bestrebet oss på å redusere alle kostnader som kan bankes ned, som renhold og strøm, sier Schei.

For begge parter dreier det seg om å holde det gående i den grad det er mulig fram til situasjonen normaliseres igjen, poengterer han.

Droppes helt på Hell

Tonje Høyem: – Dette er vår drahjelp for leietakerne i en vanskelig tid.
Tonje Høyem: – Dette er vår drahjelp for leietakerne i en vanskelig tid.

Leietakerne på Hellsenteret uttrykk for begeistring for at sentereier har besluttet å gi leietakerne gratis husleie i april.

Hvorfor denne overveldende positiviteten? – Ingen vet helt nå hva fremtiden bringer. Mange bransjer og yrker går og kjenner på uvissheten, kommenterer senterleder Tonje Høyem overfor Retailmagasinet.

– Dette er vår drahjelp for leietakerne våre i denne utfordrende tiden. Det er viktig for oss at butikkene består i en vanskelig tid.

– Dette har ført til mange positive tilbakemeldinger fra våre leietakere, smiler senterlederen.