Stille på Kremmertorget på Elverum.
Stille på Kremmertorget på Elverum.

Butikker korona-stenger

En liten mediesjekk viser at stadig flere butikker nå stenger grunnet dramatisk besøksnedgang som følge av koronaepidemien.

Publisert

RØROS: – Det var nesten ikke folk ute i gata i helga, sier Ingunn Haugseggen, styremedlem i Røros Handelsstand, til Nea Radio. Hun eier også undertøysbutikken "Vidunderlig" i Kjerkgata og måtte selv ta den tunge avgjørelsen å stenge butikken mandag morgen. Hun sider hun kjenner til tre andre butikker bare i Kjergata, som valgte å stenge dørene fra mandag morgen.

Som eneste ansatte i Vidunderlig, velger Ingunn å permittere seg selv og på den måten forsøke å berge butikken:

– Heldigvis er jeg et AS og har derfor krav på dagpenger når jeg blir permittert, sier hun.

ÅLEN: Atelier Fjellpryd i Ålen stenger butikken på ubestemt tid. Atelier Fjellpryd Røros vil fortsatt være åpen, melder fjell-ljom.no.

SUNNDALSØRA: Intersport Sunndal velger å stenge dørene som følge av koronasituasjonen. Driva.no har vært i kontakt med senterleder Pål Kristoffersen, som sier han ikke kjenner til at andre butikker i Alti Sunndal har besluttet at de vil stenge som følge av situasjonen.

SORTLAND: Klesbutikkene Vero Moda/Jack & Jones i Skibsgården senter på Sortland korona-stenger inntil videre. Det er bestemt fra Bodø at alle butikkene deres i området stenger, i alle fall, forteller Camilla Andreassen, som styrer på Sortland, til blv.no (Bladet Vesteårlen).

VINSTRA: Da Heidi Holmestad ble satt i koronakarantene, måtte hun stenge motebutikken Vest på Vinstra: – Jeg er veldig bekymret for framtida, sier hun til gd.no (Gudbransdølen/Dagningen).

VIKERSUND: Mette Finsrud Skarstad, Silje Olslund og Kjersti Drolsum hos Studio Norway i Vikersund må stenge døra i to uker, skriver bygdeposten.no.

Kjøpesentre innretter seg

TROMSØ: Ni Jekta-butikker er midlertidig stengt, på grunn av den pågående situasjonen med koronaviruset: Beauty Bar, Interoptik, Nikita Hair, Only, Optik Spesialbutikken i Nord, Sayso Hair & Style, Selected, Skin Fuel Tattoo & Piercing og Tromsø Kiropraktikksenter. Senterleder Laila Myrvang opplyser til itromso.no at Jekta innskrenket sine åpningstider.

SORTLAND: Som følge av korona-situasjonen har alle de tre kjøpesentrene på Sortland blitt enige om å redusere åpningstiden på ukedager, melder blv.no.

TRONDHEIM: Færre kunder og enkelte stengte butikker. Men kjøpesentrene i Trondheim har foreløpig ingen planer om å stenge dørene som følge av korona-krisen, melder Adressa.no.

NORDMØRE: Alti Sunndal og Alti Surnadal reduserte åpningstidene før helga, melder driva.no.

SKI: Brilleland, Optiker K og Name It (barneklær) i Ski Storsenter er – sammen med flere frisørsalonger, helse- og velværeforetak samt en rekke spisesteder, kino og bibliotek – midlertidig stengt, meldes det på senterets hjemmeside.

BERGEN: Kjøpesentrene i Bergen sentrum følger Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratets retningslinjer for å bidra til å begrense virusspredningen i Norge. Derfor vil det dessverre være reduserte åpningstider på sentrene i bykjernen i en periode. Sentrene er opptatt av å opprettholde så normal drift som mulig, så langt det lar seg gjøre, melder bergensentrum.no..

VALDRES: Visit Valdres har laget en side som holder informasjon om hvilke servicetilbud som holder stengt for tiden. Stengte butikker og butikker med reduserte åpningstider:

• Amfi Valdres (Reduserte åpningstider. SPAR, Biltema og Apotek1 vil ha normale åpningstider)

• Fagernes Kjøpesenter (Reduserte åpningstider. Eurospar og Vitus Apotek vil ha normale åpningstider)

• Damens Klær (reduserte åpningstider)

Brustadbuene kan utvide

SARPSBORG: For å avhjelpe situasjonen noe, har Sarpsborg kommune bestemt at søndagsåpne butikker skal bruke hele salgsarealet. De såkalte Brustad-buene på maksimalt 100 kvadratmeter kan gjøre det trangt for ansatte og kunder. Fra og med i morgen og inntil videre er derfor disse butikkene pålagt å bruke hele salgsarealet også på søndager.

Til sa.no opplyser ordfører Sindre Matinsen-Evje at de har hatt dialog med Rema 1000 på Borgenhaugen. Samtidig har de gitt beskjed til de andre søndagsåpne forretningene Coop Extra på Tunejordet og Kiwi på Greåker om at de skal bruke hele salgsarealet søndag.

Stenger smågodt

Kommunikasjonssjef Lars Aarup i Coop, forteller at salget av smågodt nå er stengt.

Gjenbrukskjede stenger

I lys av situasjonen med korona-viruset, er alle NIMs gjenbrukabutikker nå stengt. I første omgang gjelder stengningen frem til 27. mars. Vi vil komme med oppdatert informasjon etter hvert.Vi ber om at all levering av varer til butikk midlertid opphører, men vår innsamlingsbokser for tekstiler vil bli tømt, melder NIM Gjenbruk på sin hjemmeside.