Tesco gir overskuddsmat til ansatte
Vil bli den første dagligvarekjeden i Storbritannia som ikke kaster noe som helst spiselig mat.
Ordningen, som vil gjelde alle Tescos butikker i Storbritannia, gjør det mulig å gi overskuddsmat til de ansatte dersom det ikke er mulig å finne noen veldedig organisasjon å gi det til.
Tesco har et mål om å bli den første dagligvarekjeden i Storbritannia som ikke kaster noe som helst spiselig mat, og konsernsjef Dave Lewis sier ifølge nettstedet retailgazette.co at han forventer å nå dette målet innen slutten av mars.
Egne kjøleskap til overskuddsmaten skal plasseres på personalrommet i butikkene, og personalet vil til å begynne med betale 1 penny for maten. Etter hvert vil den bli gratis.
– Vi vil gjøre det vi kan for å unngå at god mat ikke kastes, sier Tescos egen sjef for matsvinnreduksjon, Mark Little.
Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.
Last ned enkeltsider eller hele bladet
Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her