Procon Digital ekspanderer med digitale selvbetjeningsløsningene i mange bransjer. (Foto: Procon Digital)
Procon Digital ekspanderer med digitale selvbetjeningsløsningene i mange bransjer. (Foto: Procon Digital)

Procon Digital kjøper TouchGuide Solutions

Skedsmo-selskapet Procon Digital AS har inngått avtale om kjøp av 51 prosent av det svenske selskapet TouchGuide Solutions, og styrker dermed sitt engasjement i det skandinaviskemarkedet.

Publisert

TouchGuide Solutions AB, som skifter navn til Pro TouchGuide AB, er Skandinavias største leverandør av digitale veiviserløsninger til kjøpesentre i Sverige, Norge og Danmark, og sammen med Procon

Digital AS i Norge vil de to selskapene få en betydelig markedsposisjon med stor produkt- og løsningsbredde i Skandinavia.

Kraftig vekst

Procon Digital AS opplever for tiden en kraftig vekst i Norge, og forventer en dobling av omsetningen i år i forhold til i fjor. Selskapet har det siste året signert en rekke nye kontrakter innen bl.a. kommunal sektor, banker, samferdsel, helse, turisme og retail.

Adm.dir. i Procon Digital AS, Tor-Arne Lie Jensen, beskriver kjøpet som et strategisk viktig valg for selskapet. Det svenske datterselskapet blir også tilført betydelig kompetanse og produktløsninger fra Norge ved at Procon Digitals ulike digitale løsninger nå også blir introdusert på det svenske markedet.

Vil kunne doble

– Vi regner med at vi vil kunne mer enn doble vårt nåværende marked de kommende årene for våre norskutviklede digitale selvbetjeningsløsninger gjennom dette kjøpet. Samtidig får vi tilgang til en nyutviklet og svært avansert digital veiviserløsning for eksempelvis kjøpesentre, byer, sykehus, osv. i tillegg til vår nåværende veiviserløsning. Flere av våre sentrale kunder og samarbeidspartnere har også de siste årene etablert seg i Sverige, og da er det viktig at vi kan følge etter og tilby de samme tjenester også der, uttaler Jensen.

Digitale selvbetjeningsløsninger

Procon Digital AS etablerte i 1999 bransjen for digital informasjon og kommunikasjon der folk ferdes i det offentlige rom i Norge ved bruk av digitale selvbetjente infokiosker og skjermer. Årlig benytter flere millioner mennesker over hele landet de digitale selvbetjeningsløsningene som er utviklet av selskapet rettet mot mange ulike bransjer.

Selskapet holder nå bl.a. på å installere digitale pasientterminaler for ankomst- og betalingsløsninger på sykehus knyttet til Helse Nord i samarbeid med DIPS ASA og CrediCare AS. Pasientterminalene utviklet av Procon Digital er allerede godt kjent for pasienter på flere hundre legekontorer over hele landet og på mange sykehus.

Powered by Labrador CMS