Slik blir det nye inngangspartiet mot Torget. (Illustrasjon: Norconsult)
Slik blir det nye inngangspartiet mot Torget. (Illustrasjon: Norconsult)

Utvider til DOMUS OPPDAL 2020

Den planlagte utvidelsen av Coops kjøpesenter på Oppdal med 2000 kvadratmeter butikkareal, DOMUS OPPDAL 2020, vil innebære en god del ommøbleringer.

Publisert

Det melder lokalavisa OPP (opp.no), som har studert tegningene i byggesøknaden, som nå skal behandles av Oppdal kommune. Planen er at utbyggingen starter i høst med sikte på reåpning høsten 2020.

Flyttinger

Det viktigste nye er at bokhandelen får plass i nybygget mot torget, mens Sport1 flytter inn i lokalet som blir ledig, som innebærer dobling av butikkareal. Cafe Klau§ulen flytter til nye lokaler i 2. etg. i nybygget. Vinmonopolet beholder nåværende lokale, i likhet med apoteket og Mega.

Ikke redd for å satse

På egen hjemmeside beskrives DOMUS OPPDAL 2020 slik: – Vi har behov for mer plass til våre egne butikker, og et ønske om å få plass til flere leietakere. Det er også behov for renovering da bygget fyller 40 år i år, forteller Morten Erik Stulen, adm.dir. i Coop Oppdal.

– Dette er et prosjekt mange har ventet på. Mange i vår næring stenger dørene, men vi gjør det godt, og velger derfor å satse, forteller Stulen.
I tillegg til å bygge ut der Vetjltorget står i dag, vil andre etasje få den største utvidelsen. – Det utvides mot RV 70 med et overbygg som gir tak over passasjen på denne siden. Inngangspartiet på vestsiden vil renoveres så inngangspartiet blir mer tydelig, og det vil bli sykkelparkering under tak, sier Stulen.

Trollet flyttes

Mange lurer på hva som skjer med trollet nå som Domus planlegger å utvide i denne retningen?
– Trollet er både elsket og hatet av folk på Oppdal, men det er en del av oss, og svært populært blant turister. Planen er å flytte det og sette det i front av det nye bygget, avslutter Stulen kunngjøringen på egen hjemmeside.

Arkitekt for DOMUS OPPDAL 2020 er Norconsult.

Powered by Labrador CMS