På samme lag: F.v. Kim Kåsene, daglig leder i Lettbutikk, styreleder Tom Hauge og Espen Slyngstad, styreleder i Easy2You Technology.

Lettbutikk kjøper opp Easy2You Technology

Lettbutikk har kjøpt opp teknologiselskapet Easy2You Technology. Oppkjøpet skal forsterke satsningen både nasjonalt og internasjonalt.

Fakta om Lettbutikk

Lettbutikk AS er et 3PL- og e-commerce fulfillment-selskap som ble etablert av gründerne Kim Kåsene og Tommy Bjørbæk i 2015.

Selskapet har i dag over 500 nettbutikker som kunder.

Hovedkontoret til Lettbutikk ligger på Helsfyr i Oslo, og selskapet har p.t. lager på Alnabru og Årnes.

Easy2You Technology vil bli videreført som et selvstendig softwarehus under Lettbutikk.

Tidligere i år kom Karbon Invest AS inn som medeier i Lettbutikk. Nå kommer eierne av Easy2You inn på eiersiden ved at oppgjøret for salget skjer i form av Lettbutikk-aksjer. Nåværende eiere i Easy2You Technology vil få en eierpost tilsvarende 19 prosent av aksjene i Lettbutikk. Blant de nye eierne i Lettbutikk er Knut Flakk, Eric Johansson og Leif Arne Langøy.

Kim Kåsene, adm. dir. i Lettbutikk, uttaler:

– Teknologien til Easy2You Technology vil gjøre Lettbutikk unike på områder som fortolling av varer, import og frakt – både innenlands og internasjonalt. Etter oppkjøpet vil Lettbutikk utvikle og levere løsninger og tjenester som er skreddersydd for nettbutikkenes lager- og logistikkbehov, samt på innkjøpsområdet for frakt fra lager til sluttkunde. Ved å tilby denne teknologien, vil vi også bli mindre leverandøravhengige. Summen av dette vil gi Lettbutikk mer tyngde i vår internasjonale satsing.

Skreddersydd teknologi

Fokuset til Easy2You Technology er automatisering, forenkling og dataanalyse. Kundene får gjennom dette et system som samler alle logistikk- og distribusjonsbehov på ett sted. Dette skal gjøre det enklere for kundene å bestille logistikkoppdrag, følge opp varestrømmer, estimere og forutse ledetid, samt ha generell oppfølging og full innsikt gjennom dataanalyse og eget CO2-regnskap. Løsningen er fleksibel og tilbys enten via egen webportal, eller gjennom full integrasjon i ERP-system.

Ved å samle alle kundenes transporttjenester på en plattform, skal teknologien bidra til økt kapasitetsutnyttelse hos leverandørene.

– Samme visjon

Espen Slyngstad, styreleder i Easy2You Technology, uttaler:

– Dette er en transaksjon som vi er svært fornøyde med, fordi den gir vår teknologisatsing en industriell base gjennom Lettbutikk AS. Vi får nå også mulighet til å videreutvikle og skalere oss ytterligere som softwareselskap ved å kunne dra veksler på all kompetansen i Karbon Invest sitt økosystem, sier

Slyngstad tiltrer som daglig leder i selskapet etter at transaksjonen er sluttført.

– Easy2You Technology vil samtidig utfylle Lettbutikk sin verdikjede ved å gi selskapet en teknologiplattform for sin videre nasjonale og internasjonale satsing. I tillegg til å komplettere hverandre, er Lettbutikk og Easy2You Technology bygget på den samme visjonen om å gjøre det enklere for våre kunder å fokusere på sine kjerneoppgaver. Vi mener at oppkjøpet har god industriell logikk, og vil bidra til å akselerere hverandres vekstplaner, sier Slyngstad.

Skal bygge nytt lager

– Easy2You Technology har allerede en rekke unike tjenester som vi nå vil rulle ut for våre kunder, med tanke på import og eksport av netthandelsprodukter. Vi jobber også med å utvikle enda flere gode løsninger for å kunne operere smidig på tvers av landegrensene. På denne måten vil vi i enda større grad hjelpe norske nettbutikker til å eksportere varene deres ut av landet, og utenlandske aktører inn til Norge. Dette vil bli vår store styrke fremover, understreker Kim Kåsene.

Han legger til at Lettbutikk planlegger å etablere et stort, høyteknologisk lager rett utenfor Oslo. Det skal bli neste generasjons netthandelslager som skal gjøre Lettbutikk til en totalleverandør både for selskapets tradisjonelle SMB-kunder og for større netthandelsaktører.

Teknologien til Easy2You Technology skal bidra til den nye lagersatsningen med å styrke kundenes konkurransedyktighet og leveransetiden til sluttkundene.

Powered by Labrador CMS