Christel Mathiesen og Andreas Thorsheim fra Otovo står i butikken på Elkjøp Lørenskog på første salgsdag med solceller. (Foto: Otovo)

Elkjøp først ut med solenergi

Elkjøp blir den første av retail-gigantene til å satse på solenergi. Sammen med Otovo begynte konsernet salg av solceller i Norge 16. september.

Publisert

Fra lørdag 16. september ble det mulig å kjøpe solceller til bolighus på Elkjøps varehus på Slependen, Lørenskog og Sørlandssenteret.

Elkjøp har inngått et samarbeid med energiselskapet Otovo, som vil stå for konfigurasjon og installasjon på kundenes hjem.

Bidrar til at det grønne skiftet i folks hjem

Konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch, sier i en pressemelding at det alltid er et mål å ha det folk ønsker seg av teknologi hos Elkjøp.

– Å ta ansvar for å gjøre mer bærekraftige løsninger tilgjengelig er viktig for oss, sier han. – Som markedsleder må det være en selvfølge at vi skal gå i front og bidra til at det grønne skiftet skal kunne bli en realitet i folks hjem.

Er vant til å venge miljøvennlig

Otovo er Norges ledende leverandør av solceller til privathjem. Selskapet gjennomfører analyse av tak og bygninger med en programvare som utnytter alle byggemeldte data og kutter dermed kostnader med befaring og oppmåling.

– Folk i Norge er vant til å gjøre det som er riktig for miljøet med panting, kildesortering og bruk av elbil – det må bare bli lett nok. Og det blir det nå, sier Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS