Engrospartner blir en del av REMA Distribusjon

Publisert Sist oppdatert
For å utnytte stordriftsfordeler, kompetanse og systemdrift, blir Engrospartner en del av REMA Distribusjon fra 1. januar 2013. Overføringen skal gjøre Engrospartner til en enda mer attraktiv partner for ulike aktører innen kiosk-, bensin- og servicemarkedet (KBS).

- Dette er spennende og morsomt for alle oss i Engrospartner. REMA Distribusjon er Norges mest effektive på logistikk og distribusjon, og vi ser at dette kan gi oss mer muskler innen vår kjernevirksomhet, sier administrerende direktør for Engrospartner, Beate Storsul.

Stordriftsfordeler og kompetanse


Det er fire store og mange små aktører som distribuerer mat i Norge, blant annet ASKO (Norgesgruppen), ICA, Coop og REMA Distribusjon. Engrospartner er en forholdsvis liten aktør, og mener konkurransen i markedet er hard. Reitan Convenience, som driver blant annet Narvesen og 7-Eleven, eier Engrospartner, men nå selges altså selskapet til et annet forretningsområde i Reitangruppen.

- Vi merker at konkurransen er hard i anbudsrundene, og vi blir oppfattet som den lille aktøren vi er. Vi tror stordriftsfordelene vi nå får vil gjøre oss mer attraktive, samt at REMA Distribusjon har fokus og kompetanse på logistikk. Det passer oss perfekt, sier Storsul.

Skal bidra til fremtidig vekst


Engrospartner skal fortsatt være et eget selskap, og fortsette virksomheten sin på Lillestrøm i Akershus. Eierskiftet innebærer heller ingen endringer mot samarbeidskjedene, og Interpress vil fortsatt være en del av Reitan Convenience. Arbeidskontrakter og –avtaler for ansatte forblir også de samme.

- Vi går jo fra en eier i Reitangruppen til en annen, og ingen hos oss kommer til å merke så mye til endringen de første månedene. Det vi håper er jo at dette skal bidra til fremtidig vekst, at det vil skapes noen muligheter for både REMA Distribusjon og EP fremover, som vil være utviklende for både selskapene og medarbeiderne våre, avslutter Beate Storsul.