FORNØYD: Første nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken, er fornøyd med avklaringen rundt permitteringsregelverket. Foto: LO
FORNØYD: Første nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken, er fornøyd med avklaringen rundt permitteringsregelverket. Foto: LO

Enighet om permitteringsreglene

Regjeringen, LO og NHO er enige om at praktiseringen av permitteringsregelverket har vært for streng fra NAV sin side. Nye regler trer i kraft mandag 3. februar.

Publisert

Det kom fram under et møte mellom partene i Arbeidsdepartementet mandag ettermiddag. Både LO og NHO har den siste tiden fått mange tilbakemeldinger om at NAV overprøver partene lokalt når disse er enige om at det er grunnlag for permitteringer. Dermed opplever mange ansatte at de permitteres fra virksomhetene, men nektes dagpenger. Problemet har oppstått i alle bransjer og i alle deler av landet.

– Vi er veldig fornøyd med at arbeidsminister Robert Eriksson så klart gir uttrykk for at NAVs praksis er for streng, og at praksisen skal endres, sier 1. nestleder Tor-Arne Solbakken, som representerte LO på møtet, ifølge en pressemelding.

LO og NHO ble orientert om at Arbeidsdepartementet nå sender beskjed til NAV om å stanse behandlingen av disse sakene inntil ny forskrift foreligger. I løpet av denne uken vil departementet utarbeide en slik forskrift, og den vil etter planen gjøres gjeldende fra og med mandag 3. februar. Forskriften vil klargjøre at dokumentert enighet mellom partene lokalt normalt skal være retningsgivende for NAV. Gamle saker der NAV har overprøvet partene vil også bli tatt opp på nytt.