Butikksjef Ann May Storebø med sine medarbeidere i nybutikken som åpnet i dag.
Butikksjef Ann May Storebø med sine medarbeidere i nybutikken som åpnet i dag.

Europris nr. 267 åpnet i Austevoll

Lillebror Morten Storebø klipper snoren for storesøster Ann May da Europris-butikk nummer 267 åpnet i Austevoll torsdag.

Publisert

Det var ordfører Morten Storebø som fikk æren av å klippe snoren og erklære Europris butikken i Austevoll for åpnet. Ganske originalt er det storesøsteren hans, Ann May Storebø, som har fått stillingen som butikksjef.

– Det var sannelig på tide, sier den ferske butikksjefen med et smil. Hun kontaktet nemlig Europris allerede i 2014 og spurte om de ikke tenkte å etablere en butikk i Austevoll. Det hadde ikke Europris tenkt, men syv år senere er butikken en realitet, og altså med Ann May Storebø som butikksjef.

Fra kommunal stilling

Ann May Storebø kommer nå fra stillingen som frivillig-koordinator i Austevoll kommune. Som utdannet barnehagelærer har hun både vært lærer, utgitt nettavis og etablert Vinmonopol i Austevoll. Nå blir det Europris for alle pengene, men selv om det ble åpning med både ordfører og barnehagebarn, var det en dempet åpning i forhold til det som er normalt når Europris åpner en ny butikk. Marsipankake, kaffe og mineralvann er byttet ut med antibac og beskjed om å holde god avstand.

– Alle smittevernhensyn blir tatt, forsikrer Ann May, som sammen med sine ni medarbeidere står klare til å vise fram butikken i all sin prakt.

Butikken er på hele 1090 kvadratmeter-pluss 150 kvadratmeter uteareal, lager og sosialrom.

– Ja, dette tror jeg blir kjempebra. Nå kan vi tilby det vi ikke har hatt her før. Nærmeste Europris-butikker er i Bergen og på Stord. Nå har i fått vår egen butikk i Austevoll, og vi har gledet oss til å komme i gang, sier Ann May Storebø.

Vokser mer enn markedet

Europris vokste i 2020 mer enn markedet for øvrig, og kjeden hadde i fjor en total vekst på 27,8 %, mot markedets 4,0 % (Kvarud), og en sammenliknbar vekst på 26,7 %, mot markedets 3,6 % (Kvarud).

Powered by Labrador CMS