Felleskjøpet i Åsane, ill. foto.
Felleskjøpet i Åsane, ill. foto.

Solid detaljhandelsresultat for Felleskjøpet

Felleskjøpet konsern økte omsetningen med 1,1 milliard kroner i 2020 og leverte et av sine beste resultater noensinne.

Publisert
Terje Johansen
Terje Johansen

Felleskjøpet har en utstrakt detaljhandelsvirksomhet i Norge og Sverige med over 100 butikker i hvert land. Omsetningen alene innen detaljhandelen i konsernet har økt med 733 millioner kroner mot 2019, og bidrar sterkt til konsernets resultat. Fremgangen har vært god i begge land med en vekst i omsetning på 13 prosent i Granngården i Sverige og åtte prosent i Felleskjøpets butikker i Norge. Driftsresultatet for detaljhandel samlet i Norden har forbedret seg med 108 millioner kroner.

- Resultatene kommer som følge av bedret butikkdrift gjennom flere år, og investeringer i våre netthandelsløsninger. Vi ser også en korona-effekt ved at kundene har brukt mer penger i hjemlandet gjennom sommerhalvåret enn tidligere, kombinert med at interessen for hage og dyrking generelt har økt i befolkningen. Netthandelen har også fått drahjelp av koronasituasjonen, og har ført til at omsetningen i våre nettbutikker økte med over 40 prosent i både Norge og Sverige i 2020, sier konstituert konsernsjef Terje Johansen i en pressemelding.

Konsernet Felleskjøpet Agri økte omsetningen i 2020 til 17,3 milliarder kroner mot 16,2 milliarder kroner året før. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 1 milliard kroner i 2020, en økning fra 730 millioner kroner i 2019. Det er rekord for Felleskjøpet. Driftsresultatet endte på 621,6 millioner kroner i 2020, opp fra 371,8 millioner kroner året før. Resultat før skatt ble 368,8 millioner kroner i 2020.

-2020 ble naturlig nok et år preget av korona. Som alle andre ble vi påvirket av smitteverntiltakene i samfunnet, og vi har lagt ned en stor innsats for å ta vare på egne ansatte og sikre vår drift gjennom året. Konsernet, og landbruket i sin helhet, har klart seg godt gjennom pandemien. Felleskjøpet har lyktes med å sikre livsviktige leveranser til landets matproduksjon i hele 2020, og gode resultater bidrar til at vi kan investere ytterligere i norsk landbruk, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS