Konstituert butikksjef Anna Rød på Coop Extra Halden ønsker sammen med Coop å selge mest mulig norske grønnsaker, tross vanskelige forhold.

Snåle grønnsaker i butikk

Den varme sommeren gir vanskelige forhold for grønnsaksdyrking. Derfor vil det bli mer «snåle» grønnsaker i butikkene. Coop forsikrer om at kvaliteten er den samme, og ber kundene fortsette å kjøpe norske grønnsaker.

Publisert

– Det er usikkert hvordan tørkeperioden vi nå er inne i vil påvirke grønnsakene i tiden fremover. Dette gjelder spesielt lagringsgrønnsaker som hodekål, kålrot og løk som kan bli litt mindre i størrelsen enn vanlig sier Fritjof Sandstad, styreleder i Nordgrønt, Coop Norges produsentorganisasjon for frukt, grønt og poteter.

Det kan derfor hende grønnsakene vil endres noe i form og størrelse utover sensommeren og høsten.

– Kvaliteten på varene er like god, det kan kundene være sikre på. Men grunnet tørke og vanskelige forhold, vil grønnsakene se litt «snålere» ut, og variere i størrelse, form og fasong. Vi jobber nå tett med bøndene for å se hvordan vi kan avhjelpe, og sørge for at mest mulig av de norske grønnsakene blir spist, sier kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen.

Landbruket sliter som kjent i varmen, og i tillegg prioritere norsk kjøtt i butikkene, ønsker Coop sammen med bonden å informere om at grønnsakene vil se litt annerledes ut, men fortsatt er like gode.

– Kundene, som også er våre eiere, kan være sikre på at kvaliteten er den samme. Vi ønsker likevel å informere om dette i forkant, slik at vi unngår å kaste fult spisbar mat. I tråd med vår nullvisjon jobber vi for kontinuerlig redusert matsvinn i hele verdikjeden, og et tett samarbeid med både kunder og bønder er viktig, sier Kristiansen

Powered by Labrador CMS