Flying Tiger Copenhagen har utfordringer i flere land. Her en butikk på Strøget i hjembyen København.
Flying Tiger Copenhagen har utfordringer i flere land. Her en butikk på Strøget i hjembyen København.

Eierskifte i Flying Tiger – "Tror veldig på Norge"

Lavpriskjeden Flying Tiger Copenhagen har fått ny eier: Det danske investeringsselskapet Treville.

Av Odd Henrik Vanebo

Det danske investeringsselskapet Treville har kjøpt Flying Tiger av kapitalfondet EQT og den opprinnelige gründeren Lennart Lajboschitz.

Eierskiftet innebærer ingen endring av ledelsen i Flying Tiger, som blir med videre.

Kjeden har slitt på en del av sine markeder de siste årene. Hva er så status for de 40-talls norske Flying Tiger-butikkene?

Sabina Lajiq, Retail Manager Norway, sier til Retailmagasinet:

– Vi følger vår plan for Norge som vi tror på veldig mye på. Vi evaluerer kontinuerlig butikkstedene våre, akkurat som alle andre retailere. Det betyr at vi nøye vurderer hvor vi skal være lokalisert. Vi vil være der kundene vil at vi skal være.

Legger ned butikker i Sverige

I andre land har utviklingen vært svakere. I USA stenges alle 13 butikker permanent.

I går rapporterte Dagens Handel at Flying Tiger Copenhagen legger ned en del butikker i Sverige, samtidig som det vurderes nye lokasjoner.

Pia Barlebo, Office Manager i Flying Tiger Copenhagen, bekrefter overfor Retailmagasinet nyheten:

– Det er helt korrekt at vi i noen markeder er antallet butikker justert, blant annet i Sverige som det her refereres til. Bakgrunnen er at vi gjennom en årrekke har hatt en massiv internasjonal vekst, hvor vi i noen år åpnet en ny butikk hver tredje dag. Den meget aggressive vekstplanen satte vi i 2019 på pause for å få igjen pusten og bygge opp sterkere, sunnere og mer rentable butikker. Vi evaluerer og justerer, som enhver annen ansvarlig retailer, løpende våre butiklokaliseringer i hele verden. Det betyr at noen leieavtaler opphører. I tillegg vurderer vi løpende om det kunne være nye attraktive lokasjoner for oss – både i Skandinavia og i våre øvrige markeder.

Powered by Labrador CMS