Ellos solgt til FNG

Nordic Capital selger Ellos til motekonsernet FNG for 2,4 milliarder SEK.

Publisert

I en pressemelding skriver Ellos at de med Nordic Capital som eier har utviklet seg til å bli en av de ledende netthandelsaktørene i Norden på mote og hjem med varemerkene Ellos, Jotex, Stayhard og Homeroom.

Kjøperen FNG ble etablert i 2003 og har 3.000 ansatte og en omsetning på 500 millioner EUR. Konsernet er basert i Benelux og er notert på børsene i Brussels og Amsterdam. FNG skal bidra til fortsatt vekst for Ellos i Europa. Nordic Capital forblir en betydelig minoritetseier.

Etter eierskiftet vil Ellos tilby sine nordiske kunder FNGs varemerker på sine ehandelsplattformer.

Toppsjefen i Ellos, Hans Ohlson uttalter:

– Sammen med Nordic Capital har vi de siste årene gjort betydelige investeringer for å styrke Ellos med fokus på å utvikle tilbudet av hjeminnredning for Ellos, Jotex og vår nye e-handel Homeroom. Som en ledende nordisk e-handelsplattform med et unikt kundetilbud innen mote og hjeminnredning har vi nå en utmerket posisjon for å oppnå ytterligere vekst. Europeisk ekspansjon er et naturlig neste steg for Ellos, og med FNG som ny eier kan vi øke tempoet. FNG har betydelig erfaring fra den europeiske motebransjen og kan bidra med ny innsikt og strategisk støtte på neste steg i vår utviklingsreise.

Hans Ohlson er VD i Ellos.
Hans Ohlson er VD i Ellos.
Powered by Labrador CMS